27 Mart 2015 Cuma

Balkon Keyfi

Balkonlar evimizin ayrı bir dünyası, keyif yerleri bence. Kimi zaman çiçekler ile bir bahçe, bazen çay kahve eşliğinde güzel sohbetlerin edildiği köşeler, bazen de uzanıp gökyüzünü izlediğimiz dinlenme noktaları gerçekten.
İstanbul'da otururken balkonumuzun tam altında bir ıhlamur ağacı vardı. Onun çiçeklerinin kokusu gelirdi. O ıhlamur kokusunu hiç unutamam. Sonra süper bir erguvan ağacı manzaramız vardı. İstanbul denince Erguvan ağaçları geliyor aklıma. Sonra Saniye ablanın balkonu vardı. Çiçekleri dizi dizi ve hepsinin bir anısı vardı. Ne güzel sohbetler ederdik. Kahveler, karpuz beyaz peynir keyfi.... Ziverbey'in en güzel anıları. :) Özlüyorum.
Şimdiki evimizin balkonu ise benim minik elişi atölyem. Minik desem de içinde birçok şey var. :) Sardunyalarım çok kıymetli tabiiki. Kimisini ne zorluklarla Akyazı'dan getirmişimdir. Hele bir tanesi bir yapraktan tekrar yeşerip kocaman oldu. Bebeğim gibidir.Yaz günlerine denk gelen ramazan günlerinde çay ve uyku keyfi yapılır. :) Burada da mis gibi hanımeli kokusu gelir. Bir de  Erciyes dağı manzaramız var ki Kayseri'de bu, İstanbul'un boğaz manzarasıdır. :) Çok kıymetli. 
İnsanın keyif alacağı küçük bir balkon da olsa sanırım günün yorgunluğunu çıkartmaya yetiyor. O zaman buyrun balkon sefasına !

Daha fazla balkon dizaynları için Pinterest'teki Garden and Balkony Designs panoma bakabilirsiniz.










2 yorum:

Paylaş