20 Ocak 2010 Çarşamba

Bebek Odası Paspasları



Bugün çocuk odaları için el yapımı paspasları incelerken birde yabancı sitelerde araştırma yapayım dedim ve ilginç bir el işi tipine rastladım. Belki bu el işinden haberi olanlar vardır ama ben ilk defa görüyorum.

El işinin adı "SHIRRET/SHIRREN" olarak biliniyor ve telafuzu "şerrd" olarak yapılıyor.Anlamı ise büzgülü demek. Bende bu iş için kendim "BÜZGÜLÜ KUMAŞ İŞİ" dedim.

Artık şerit kumaşların büzgü yapılıp akordiyon şeklinde özel tığa geçirilerek bükülmesi ve tığ yardımı ile ipe işlenmesidir.
Videodan yapılışı izleyebilirsiniz. Birden fazla şerit kumaş renklerine göre arka arkaya ipte işlenerek paspas oluşturulabiliyor. Bunun dışında çiçek, bileklik gibi ürünlerde yapılmış.








Konu ile ilgili pek fazla kaynak bulamadım. En geniş bilgi olan site http://www.shirret.com/howtoshirretdefault.htm.

Benim el işleri konusunda pek tecrübem olmadığı için şu an Türkiye'de satılan ve kullanılan tığlarla böyle birşey yapılabilir mi bilmiyorum ama belki bilgisi olanların aklına birşeyler gelecektir.

Bu iş için ürünleri alabileceğiniz bir site de buldum. Sitenin adı; Halcyon Yarn.Paspas İçin özel tığ ve de açıklaması 8.95 Dolar imiş.

Uluslararası gönderiler için ise normal gönderi ücreti ile 5 Dolar işçilik parası alınıyormuş.Türkiye'ye posta ücretinin ne kadar olduğunu bilmiyorum fakat İletişim bölümünden form doldurarak sorabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bu kadar renkli bir site bulduğuma çok memnun oldum.:) Çok keyifle takip edeceğim sizi.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz :)Bende çok memnun oldum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Derya'cım çok güzel görünüyor bitmişi. Videoyu izledim, gerçekten o kadarda kolay değil gibi yapımı. Minik bir aksesuar belki de paspas örmek sabır işi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Evet Sibel Abla, ilk gördüğümde benim de dikkatimi çekmişti. İnsanlar neler buluyor dedim kendi kendime.

    YanıtlaSil

Paylaş