10 Ekim 2011 Pazartesi

Yaşasın Dişimiz Çıktı!

Çoook uzun zaman oldu.Bloguma ne zaman birşeyler yazmak için girsem beni engelleyen birşeyler çıkıveriyordu.Bu engel genelde canım kızım Ceyda oluyordu.Kendisi şu anda mışıl mışıl uyuyor. Umarım bu yazımı şu anda içimdeki coşkuyu aktarabilmek için başladığım gibi hemen bitirebilirim. Süremi çok iyi kullanmalıyım.:) Bu arada annelik = pratiklik, hız, kıvrak zeka, enerji, sabır ... vb. birçok meziyeti gerektiriyor. Yaşayarak öğreniyoruz. :)

Neyse başlıktan da anlıyacağınız üzere Ceydacım yaklaşık 1 ay önce ilk dişlerini çıkardı.Ben daha erken çıkmaz canım derken pıt diye çıkıverdi.Gerçekten de pıt dediler ve çıktılar.Çok şükür ne ateş,ishal vb. sıkıntıları olmadı.Hatta ben yazın çıkar diye biryere kıpırdamamıştım ki herhalde dişler çıkmayacak bari bayramda Akyazı'ya gideyim dedim ve Akyazı'da çıkmaya başladılar.Anneannemlerde dondurma taddırırken çay kaşığına çıt çıt diye vuran diş seslerini duyduk.Hepimiz çok mutlu olduk.

Kayseri'ye gelene kadar aklımda diş kutlaması yapmak pek yoktu.Aslında vardı da diş buğdayı yaparız diye düşünmüştüm.Kayınvalidem görümcemin kızı için yapmıştı.Bende buna benzer birşeyler olur diye düşünmüştüm taki internet aklımı çelene kadar. Ah internet ah insana nasıl da kötü şeyler aşılıyor :)) Hele ki bana ...

Şimdi ben çok masum (!) birşekilde diş buğdayı tarifine bakıyordum ki kendimi sonra diş buğdayı parti görsellerine bakarken buldum.Yaaa Ceydoş'a da böyle bir kutlama yapsam ne güzel olur falan derken başladım hayal kurmaya. İşte burası çok önemli ki genelde hayal kurmak ile acaip havaya girerim. Ve işte o havanın rüzgarı beni nereye mi götürdü. Biraz sonra fotolarla açıklayacağım ama şunu belirtmek isterim;
eşim halimi görüp, gözü korkmuş olacak ki "Derya bence sen Ceyda için doğumgünü kutlaması yapma istersen!" dedi ki bu size durumumu az çok anlatıyordur. :)

Öncelikle şeker hamuru ile süslenen diş ve diş fırçası kurabiyelerinden sipariş vermek istedim.Kutlamanın da ana teması kurabiyeler olacaktı.Geri kalanında biraz ikramlıklar ve de masa süslemesi olacaktı ama malesef ki benim istediğim adet bana çok pahalı geldi. Aslında el emeği göz nuru kurabiyeler kesinlikle benim emek verdiğim gibi çok emek verilerek yapılıyorlardır ama sadece kurabiyeye bu kadar para vermekten utandım aslında.

Sonra dedimki ben kumaştan diş yapsam! Tüm hikaye de böyle başlamış oldu. :)Hikaye diyorum ama aslında hummalı bir çalışma desem yeridir.

Ceydanın doğumu için aldığım beyaz pazenden diktiğim el yapımı kız dişlerimz:


Dişleri sopalara geçirip bir kovaya koymalıyım derken 4 sene önce PartiPaketinden aldığım balon çubukları aklıma geldi.Onların uçlarını keserek dişlerin içine soktum.Dişlerin üzerine kız dişi oldukları :) için fiyonk koymak istedim bunun içinde Etsy'den aldığım silikon kalıbı kullandım.Dİşleri pembe bir kabın içine koymak isteyince bu sefer düştük yola Koçtaş'tan pembe (Poliwork Orkide Pembe Saksı) saksıları aldık.Saksının içinde sopaları dik durumda tutabilmek için belki birgün işe yarar diye sakladığım köpükleri kullandım.Köpükler gözükmesin diye de saksının içine pembe gramafon kağıdından kestiğim şeritleri koydum.

Bu arada diş kutlamasına özgü etiketler olsa güzel olurdu derken sen Etsy'de karşıma konuya uygun çok güzel etiketler çıkmasın mı :) Satın alıp photoshop programı ile biraz düzelttikten sonra Sticker Sepeti firmasında da bastırdım.İşte etiketlerimiz:


Bu etiketleri İdeal Pazar'dan aldığım şekilli delgeçler ile yaptığım kartlara da yapıştırdım.





Google'da baktığım bir diş buğdayı partisinde diş kolyesi gördüm.Hmmm bende yapsam mı derken Etsy'de diş şeklinde kolye ucu buldum ve diş buğdayı kolyesini yaptım. :)




İkramlık için hem büyüklere hem de çocuklara vermek üzere bonibon torbaları hazırladım.






Sonra diş kutlamamıza gelen çocuklara hediye vermek üzere Etsy'den hediye kutuları alıp, üzerlerine diş etiketinden yapıştırdım.




Sonuç olarak karşımıza çıkan tablo budur:




Bunca alışveriş ve de işlemden sonra karşıma çıkan manzara çok hoşuma gitti.Sıra geldi güzel bir kutlama yapmaya. Aslında bu diş kutlama hazırlıkları da ileride yapmayı amaçladığım iş için bir ön hazırlık oldu. Anlayacağınız yine hayaller kuruyorum ve bakalım rüzgar beni nereye götürecek :))

2 yorum:

  1. Deryacım harikasın! Bu kadar işin (Ceyda'nın) arasında bunlara da vakit bulmuşsun ya helal olsun. Hepsi ayrı güzel olmuş. Pazenden dikmeye ne çok uğraşmışsındır, keçeden dikseydin ya. Neyse halletmişsin.
    İnci gibi dişleri olsun Ceydacığımın. Diş perisi güzel dişler getirsin ona.
    Çok öptüm...

    YanıtlaSil
  2. ne kadar beceriklisiniz.. ne kadar hoş şeyler bunlar.. valla imrendim.. ben yapamam ama :( kızınıza da çooook güzel bir ömür diliyorumm
    ayşe

    YanıtlaSil

Paylaş