19 Kasım 2009 Perşembe

Bebek Odası Aksesuarları :Boy Cetvelleri


Bebek odalarına güzel hava kattığı kadar da çocuklar tarafından pek eğlenceli bulunan boy cetvellerini araştırınca gördüğüm fiyat yüksekliği karşısında açıkçası şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım. Nedense hep düşük fiyatlarda birçok ürün bulabileceğimi düşünmüştüm. Duvara yapıştırılan sticker ürünlerin çok olmasından onların da fiyatlarının düşük olabileceğini ummuştum ama malesef fiyatları hep yüksekmiş.

Yabancı siteler de dahil olmak üzere boy cetvellerini inceleyince biraz el becerisi ve de hayal gücü ile boy cetveli yapılabileceğini de düşünmeye başladım.Bence aksesuar niteliğindeki ürünler daha uygun fiyatlar da olabilir. Küçük bütçeler ile bebek odalarına renk katılabilir. Herkesin bebeğinin odasını güzelleştirme imkanını bulabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Benim gördüğüm örnekler sonucunda yapılabilecek boy cetvelleri:
1)Mukavvadan kesilen bir karton beyaz yapışkanlı kağıt ile kaplanıp süslenmesi ile basit bir boy cetveli yapılabilir. Hafif olması sebebi ile de kapı arkası, dolap kapısı, duvar gibi yerlere iki tarafı yapışkanlı bant ile rahatça yapıştırılabilir.

2)160 cm boyunda ve istediğiniz endeki MDF yi süsleyip, üzerine de metre/mezura monte ederek basit bir boy cetveli de yapılabilir.


3) Kelebek, kuş gibi yapışkanlı etiketler (sticker) alınarak duvara yerden itibaren yapıştırılır. Sanki yerden havaya doğru uçuşuyorlarmış izlenimi verilir.Yanlarına da küçük beyaz etiketlere yükseklik bilgisi yazılarak bir boy cetveli yapılabilir.

4)Bir askılığı boyayarak boy cetveline de çevirebilirsiniz.
Fotoğrafına da bakınca size fikir verecektir.


Aşağıda fazla seçenek bulabileceğiniz siteler var.Belki sizinde aklınıza farklı fikirler gelir yada yapacağınız boy cetveli için fikir alabilirsiniz.
1.Ababy
2.Kids Decor
3.Polka Dots
4.Bizrate


Tabii eğer satın almak isterseniz işte size seçenekler.

Sticker Boy Cetvelleri
*****************************
1.Ev Grafiti
2.Bebek Market
3.Dekor Sticker 42 - 56 TL
4.Duvar Sticker 70 - 110 TL
5.Duvar Süslemesi 85 - 155 TL

HABA
*****************************
1.Yonja Store 79.07 TL
2.Olmayanlar Burada 63.25 TL KDV Dahil
3.HABA 64.74 TL KDV Dahil
4.Oyuncak Online 71 TL KDV Dahil


Diğer
*****************************
1.Deppo 64.5 - 74.5 KDV Dahil
2.Chicco 19.50 TL KDV Dahil
3.Garfield 41.85 TL
4.Winnie 42.75 TL


Ucuz Boy Cetveli
******************************
1.Kreş Market 10 TL KDV Dahil
2.Hepsiburada 9.91 TL KDV Dahil

1 yorum:

Paylaş