12 Temmuz 2013 Cuma

Tavşan Ailesi Patchwork (Kırkyama) Pike - Cicideko Mutlulukla Sunar !

Bunu ben mi yaptım daha doğrusu yapabildim?  İlk başta aman ne olacak parçaları birleştirip dikeceğim diyen ben; sonlara doğru Allahım şunu alıp da pencereden fırlatıp atsam da kurtulsam diyen bene dönüşerek diktim. En sonunda bitti ! Bu kadar mı mutlu olunur? Pikeyi nereye koyacağımı bilemiyorum. :)) Bu arada diktikten sonra bir kez yıkadım. Valla parçalanmadan çamaşır makinasından da çıktı. O kadar parçayı bir araya getirince sanki insana parçalanacakmış gibi geliyor.
İşte benim canım patchwork pikem :)) Pek sevdim.

Pike hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; kumaşları Etsy'deki Cottonholic dükkanından almıştım. Oradaki kumaşları çok beğeniyorum. Satış sonrası destekten de çok memnunum. Her alışverişimde de minik hediyeler alıyorum. :)

11 X 11 cm lik 88 tane kare parçayı birbirine diktim. Üst bölüme 6 X 22 cm lik 4 parça diktim. Bunlar karelerin hemen üstündeki mavi renkteki tavşan desenli olan şeritler. Nakışladığım tavşan ailesini 11 X 11 cm ölçülerinde kestim ve iki yanına 6 x 11 cm lik dikdörtgen parçaları ekledim. En son olarak da 8 cm genişliğindeki pitikare parçaları kenarlara ekledim.

Arkasına  fitillik elyaf ve kumaş diktim. Yanlara da biye geçtim. Fitillif elyaf dikerken çok kayıyor. Beni acayip zorladı. Biyeyi de çok muntazam dikemedim. Arkadan bakılınca dikiş yerleri pek güzel gözükmediği için kamuflaj olsun diye bir de elde su taşı diktim. :)) Aslında bir yorgancıya götürüp bu aşamaları yaptırtacaktım ama kıyıp da veremedim. Onun yerine kendime kıyıp uğraştım da uğraştım. İnşallah bu sene dikiş kursuna gitmek istiyorum. Kayseri'de Kaymek kursları var. Bu tarz işleri öğrenirsem çok iyi olacak. :)

En son olarak da yorganın içine Ceyda'nın adını işleyeceğim ama önce biraz dinlenmem lazım !







Tavşan ailesini ise nakışladım. Pinterest'teki şablom panomda buna benzer çok güzel şablonlar bulabilirsiniz. Şu anda panomda 649 tane şablon var.:)) İster boyayın, ister nakışlayın, isterseniz kolaj çalışması yapın.







3 yorum:

  1. Deryacim süper olmus :) Ellerine saglik. Ben de sürekli oyuncaklarima bakip bakip duruyorum insan pek bir mutlu oluyor ortaya birseyler cikarinca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Beyzacım, evet dimi nasıl da insan mutlu olup uzun uzun bakıp duruyor. :))

      Sil
  2. bayıldım çok hoş olmuşşş :)ellerinize sağlık banada beklerimm...

    YanıtlaSil

Paylaş