26 Temmuz 2013 Cuma

Güllü Çarpı İşi ve Tepehome Güllü Çerçevelerim

Valla beğenerek takip ettiğim Dolunay Hanım'ın çerçevelenmiş çarpı işlerini gördükçe ben de duramadım ve 7 sene önce Kayseri'ye geldiğim zaman can sıkıntısından yapıp sonra da bir köşede karanlığa terk ettiğim o günün sıkıntılarını genelde bana hatırlatan güllü çarpı işlerime Tepehome'dan güllü çerçeveler alıp gün yüzüne çıkardım.
O zaman iş bulamadığım için sıkıntıdan parça parça motif olarak birkaç tane yapmıştım sonra da elim bir türlü bir şekilde değerlendirmek için varmadı. İnsan bazen güzel olan şeylere bile kötü anlamlar yükleyebiliyor. Benim bu güllü çarpı işlerimde öyle idi. Şimdi güllü çerçeveler ile evimize neşe katacaklar. İleriki günlerde oturma odasına hayalimdeki köşemi yapabilirsem oradan bana gülümseyecekler. :))
Dolunay Hanım'ın bir de çarpı işleri ile peçete transferini birleştirdiği o muhteşem uygulama var. O da aklımda kaldı doğrusu. Bir tane de öyle uygulama yapmak lazım.  :))

Gül motiflerinden kesmesi kolay olanları kesip çıkardım. Kumaşa baskı ile fon çalışması yapıp Artdeco Fabric Bond (Kumaş Aplike Tutkalı) ile motifi yapıştırdım.


5 yorum:

  1. Çokta güzel olmuş işte eski işiniz, ellerinize sağlık :)) En kısa zamanda hayaldeki oturma odası da gerçek olur umarımmm :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çarpı işleri ayrı güzel, çerçeve ayrı güzel...
    Nesnelere iyi yada kötü anlam yüklüyoruz. Ama sıkıntılı günlerimize ait bir eşyayı daha sonra
    neler yaşamışım diye incelemek canımızı acıtsa da güzel. İnsanlar yaşadıklarından çıkardıkları ile iyi yada kötü insan oluyorlar. Bence bizler yaşadığımız olumsuzlukları iyiye çeviren türdeniz.
    Paylaşımlarınızı bekliyorum.
    İlham verebildiysem ne mutlu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de bu çarpı işleri bana çok şey anımsatıyor ama çok şükür bugün onlara mutlulukla bakabiliyorum. Bugün o günlerden çok daha iyiyim hatta süperim. Allah hepimize önce sağlık sıhhat sonra güzel hayırlı bir ömür versin! Sevgiler

      Sil
  3. eline sağlık balım bende çok severim:)))

    YanıtlaSil

Paylaş