28 Şubat 2016 Pazar

Pazar Gününe Özel Biraz Keyif Biraz Planlama Biraz Elişi

Ev hanımı (!) olunca haftaiçi haftasonu ayrımı kalmıyor. Pazar günlerinin çalışırken ki altın kıymeti olmuyor. Pazar işte haftanın son günü .... Erken de kalkılınıyor, çok çeşitli kahvaltı da hazırlanıyor. İstanbul'da yaşadığım günleri düşündüğümde pazar günleri mutlaka dışarıda kahvaltı etmek isterdim. Cumartesi market alışverişi, temizlik ve evde vakit geçirme günü iken pazarları gezme günü olurdu. Zaten saat 16:00 dan sonra da eve gelinir ertesi güne hazırlanılırdı. Sonra Kayseri'de çalışırken pazar günü çok ama çok kıymetlendi. Kayseri'de özel şirketler Cumartesi günleri mutlaka çalışır. Yarım gün, bazen saat 15:00 e kadar çalışırsınız. O gün zaten yarım gün de çalışsanız öyle akıp geçer. Pek kıymeti olmaz. Pazar gününe temizlik, dinlenme, gezme ve hanımların oturmalarını bile sıkıştırdığım zamanlar oldu. Yorgun ama yorgun bir pazartesiye merhaba dersin. 
Şimdi haftanın her günü benim ama eğer planlamazsam o kadar kıymetsiz ve de boş geçebiliyor ki şaşırıyorum. Bu sebeple kendime bir planlama yapıyorum. Hafta için gündüzleri saat 10:00 dan sonra kesinlikle TV izlemiyorum. Market alışverişi, temizlik, ev düzeni pazartesi gününde. Diğer günler blog, elişi videosu, elişleri ile uğraşıyorum ve hergün saat 15:00 den sonra da akşam yemeğine vakit ayırıyorum. 
Biliyorum ki TV karşısına geçersem acaip programlar ile vaktim ölüp gidecek. Pazar günleri ise gerçekten dinlenme, aile ile vakit geçirme, haftayı planlama günüm. :))
İnsan programsız yaşamamalı yoksa vaktinin hiç mi hiç kıymeti kalmıyor !


Mutfak bezlerinin kenarlarını tığ ile işledim. Tığ cüzdanım ise reklam amaçlı duruyor. Bu hafta satışa çıkacaklar ! :)

Ajandalarım !  Planlama yapmadan olmaz....




5 yorum:

  1. Tig cüzdanı çok hoşuma gitti. Planlama şart gerçekten. Yoksa hicbirsey yetişmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle planlama şart. Cüzdanı beğenmenize sevindim 😊

      Sil
  2. Çalışınca hayat daha bir düzenli oluyor sanki.
    Cüzdan da pek hoşmuş;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çalışmak çok güzel ve de yeni şeyler üretmek çok keyifli. Cüzdanı beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  3. O incecik zarif tığ işi, nasıl da yakışır mutfak bezlerine.

    Çalıştığım yıllarda zamanı planlı ve tasarruflu kullanma alışkanlığım vardı. Hala yararını görüyorum. Selamlar Begonvilli Ev'den.

    YanıtlaSil

Paylaş