25 Temmuz 2014 Cuma

Cam önüne kalorifer peteği mi yoksa oturulacak yer mi ?

Yabancı filmlerdeki oda dekorasyonlarında sık sık gördüğüm ve de hayalini kurduğum birşeydir. :) Camın önünde oturacak bir yerin olması ve de oradan manzaraya bakıp, en sevdiğim şey olan hayal kurabilmek. Kardeşimin kulakları çınlasın! Uzun süre ders çalıştığım için kendisine örnek gösterildiğim zamanlarda anneme, ablam ders çalışmıyor hayal kuruyor derdi. :)) Yani tam bana hitap eden bir dekorasyon alanı. Bizde de bu güzelim alan, malesef kalorifer peteği konulup heba edilir.
Ayrıca böyle köşeler neden zenginlik ibaresidir ve de normal evlere yapılmaz? Çok mu zor bilmiyorum ama bunu da yapılacaklar listesine yazıyorum. İnşallah bir gün yapmak nasip olur da ben de bloğumdan nasıl ucuza yaptığımı sizlerle paylaşıp örnek olabilirim.
Aşağıda paylaştığım fotoğraflardaki pencerealtı oturma alanları muhtemelen çok lüks evlere aitler.Çok güzel yapılmışlar ve hepsini de çok beğendim. :)

Kaynak

Kaynak

Kaynak - Tam da Funda'ya göre dedim . :)

Bu bence muhteşem ! Kaynak

Bunu görünce IKEA nın Hemnes Divanı aklıma geldi. Böyle bir alan onun ile oluşturulabilir. Marangoza anlatana kadar kendin de yapabilirsin. Hem misafir yatağı hem de cam önü harika bir köşe olur . :)
Merdiven köşesi nasıl da güzel değerlendirilmiş. Kaynak

Arkadaki göl/deniz manzarasına ne demeli ? Kaynak

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Marna Lunt Tasarımlı Ürünler

İlk önce tarla içinde bir koltukta oturup el işi yapan bu kadını gördüm.:) Fotoğraf çok hoşuma gitti. İnsana özgürlük, rahatlık, sessizlik, huzur gibi birçok şeyi çağrıştırıyor. 
Sarı eldivenleri üzerine giymiş olduğu pembe hırkasının canlı renkleri, sempatik yüzü ile dünyanın en mutlu çalışan insanı imajını veren bu kadın Tekstil Uzmanı Marna Lunt. Bir tane koltuk alıp yanına oturup sessiz sessiz ben de aynı fotoğraf içinde kendisine el işi yaparak eşlik etmek istiyorum. Hatta böyle bir yer olsa, koltuğunu alan gelse ve açık havada çalışıp, yüzlerimizdeki tebessüm ile huzur içinde el işi yapmanın keyfini çıkarsak. Keşkeler gerçek olsa .... 

Marna Lunt tasarımlı ürünlere baka baka doyamadım. Sadelik seven ben, ürünlerin karışık dizaynlarını çok sevdim . Kumaşları o kadar güzel bir arada kombinlemiş ki insan bu kadarını yapmaya korkar. :) Aralara koyduğu boncuk, örgü, nakış vb. ne varsa kumaşlarla öyle güzel bütün oluşturmuş ki bayıldım!

 Marna Lunt flickr, blog , sitesinden daha çok görsele ulaşabilirsiniz. Benim seçtiklerim ise: 










9 Temmuz 2014 Çarşamba

Vazoda Çiçek Aranjmanları

Çiçekleri çok seviyorum. Bunun sebebi de anneannemdir. Dört yaşıma kadar anneannemde kaldım ve gerçekten çiçek ve bahçe bakımı üzerine anneannemden birçok bilgi edindim. Anneannem bahçede iş yaparken yanında ben de onu izlerdim. İnsan izlerken ne çok şey öğreniyor. Çiçeklerin sulanması, diplerinin çapalanması, tohumlarının alınıp kağıtlara sarılarak kutuya konması, budanması, saksılarının değiştirilmesi, kış geldiğinde don almasın diye bodruma kaldırılması gibi bir çok bilgi edinmişim.
Ayrıca anneannem evlerinin holündeki yemek masasının üzerindeki vazoyu ilk bahardan itibaren yaptığı çiçek buketleri ile donatırdı. Bu görüntü de gözümün önünde hala capcanlı duruyor.
Bugün pinterest'te gezerken yine çiçekler gözüme takıldı ve vazolardaki aranjmanları görünce küçüklüğüme gittim. :))
Çiçeklerin sunumunu kendilerini tamamlayan doğru vazolar ile yaptığınız zaman görüntü gerçekten muhteşem oluyor. Adeta bir tablo havasına bürünüyorlar.
İşte size en sevdiklerimden birkaçı :

Vazo muhteşem. Güllerin güzelliğini daha da artırmış. Kesinlikle çiçek ile vazo zıt renklerde seçilirse görüntü muhteşem oluyor.

Beyaz her zaman için çok güzel.

Çok güzel olmuş, bayıldım.


O çiçek saplarının görüntüsü nasıl güzel durmuş. Buna da bayıldım.



Yine zıtlık ve yine görüntü muhteşem
Eskiden ne çok İznik'e giderdik. Kütahya'dan geçerken minik çini satış mağazalarına uğrardık. Hey gidi günler.
Kesinlikle bu tarz bir vazo almak istiyorum. 

Çiçekleri bağlama detayı nasıl da güzel durmuş.

8 Temmuz 2014 Salı

Çocuk Odası Dekorasyonu İçin Fikirler

Son zamanlarda keşfettiğin Kidsomania adındaki siteyi paylaşmak istiyorum. Çeşit çeşit temaya göre oda dekorasyonu fikirleri, aksesuar yapımı olan bir site. Çok yararlı bilgiler var.
Benim ilk bakışta beğendiklerim :
Karşı duvardaki alt değiştirme bölümü, raf ve birkaç aksusarın çevresini ev şeklinde çizip, bacasını yapmışlar. Sonra da bacadan çıkan dumanı rüzgar gülleri koyarak sembolize etmişler. Çok güzel bir detay olmuş. Kaynak: Kidsomonia

Flashcard kullanılarak yapılan tablolarda çok güzel bir fikir olmuş. Kaynak: Kidsomania

Bir çerçeve içinde asılmış flashcardlar da güzel olmuş. LOVE U yazmışlar. :)

Bu da flashcardlı farklı bir dekorasyon şekli
Kuş yuvaları kullanarak yapılan dekorasyon çok şirin olmuş. Kaynak: Kidsomania

Yukarıdaki kuş yuvalarının tamamlayıcı dekorasyonu da dallardan aşağı asılmış kuşlar  ile çok hoş olmuş.


6 Temmuz 2014 Pazar

Country Tazındaki Çiçek Aranjmanları

Hayallerimi süsleyen country tarzındaki evimin dekorasyonuna her gün yenilerini ekliyorum. Bugünde bu çiçek arajmanlarını buldum. Emaye, eskitilmiş ve ahşap saksılarda çiçekler muhteşem duruyorlar. Hayalimdeki evimin bir de kış bahçesi ile güzel bir dış bahçesi olsun diyorum. (Hayal nasıl olsa ekleyip duruyorum. :)) Böylelikle mis gibi yaz kış her zaman çiçek yetiştirip, onları değişik kombinasyonlarda ve saksılarda sergilerim. :)

Aşağıdaki tüm fotoğaflar Pinterest' teki Rebecca McMurtrey 'in Country Cottage Charm panosundan alınmıştır.








Nasıl güzel olmuş. Bayıldım ! :)




O sandalyede ben otursaydım :)

Paylaş