30 Nisan 2012 Pazartesi

Kız Bebek Kapı Süsü

Bu sene bereketli bir sene demiştim.Görümcem de hamile ve bir kızı olacak inşallah.Bende keçeden kapı süsü yapmak istedim.Geçtiğimiz haftalarda ilk defa keçeden çember dikmiştim.Bu sefer çember yerine pano yapmaya karar verdim.Makinede bir problem var.Sürekli ipi koparmaya başladı.Zorlanınca ipi koparıyor.İşten kaytarıyor anlayacağınız. :)) Bende tedbir alıp çember yapmadım.Eğer makinede dikemezsem elde dikeceğim.

İşte karşınızda kız bebek kapı süsü.Çok fotoğrafını çektim.Görmemişin kapı süsü olmuş misali.:) Ailedeki herkesi kuş ile simgeledim.

Bu kuşumuz Melike.Artık abla oluyor.Akıllı bıdığımız bizim :)
Babamız ve Annemiz

Bu da yeni doğacak olan miniğimiz :) 







21 Nisan 2012 Cumartesi

Erkek Bebek Kapı Süsümüz Hazır

Didem ile giriştiğimiz bebek süsleri yapımını tamamlıyoruz.Ben ilk defa keçeden kapı süsü diktim.Çember dikmek ne kadar da zormuş.Bu konuda kendimi daha da geliştirmem lazım.İki deneme sonrasında ancak güzel bir çember dikebildim.Bir yandan dikip bir yandan da içini elyafla doldurdum.Bu şekil kolayıma geldi.Dikip içini doldurmaya çalıştım ama o zamanda elyafı istediğim gibi sıkıştıramadım.Belki de bu yaptığım şekil zor olanıdır.Biraz denemeden sonra belki daha pratik birşeyler bulurum. Üzerini süslemek çok kolay oldu.Bu konuda Sesiber ve Rengim Design'dan araba temalı süslere bakıp örnek aldık.

İşte bizim süslerimizin sondan bir önceki halleri.Son hallerini bu gece Didemlerde tamamladık. :)) Ben çok severek yaptım.Umarım bebişin annesi ve babası da süslerimizi beğenirler ve odasını güzelce süslerler.

Çember yapmak için 45 cm çapında bir daire çizdim.İçine de 22 cm lik bir daire çizip, kestim.Bu büyüklük güzel oldu.Hem hastane kapısında hem de odanın her hangi bir yerinde ufak kalmaz.Ayrıca üzerine süslemeleri sıkışık olmayacak şekilde yerleştirebilirsiniz.Ben deneme yanılma yöntemi ile çalışınca, ufak çemberin nasıl sıkıntı oluşturabileceğini gördüm. Ayrıca çıkan parçalarla da yine aşağıda gördüğünüz panoyu da yapabilirsiniz.Bir taşla iki kuş vuruyorsunuz. :)

Keçeleri Hobi Keçe'den almanızı şiddetle tavsiye ederim.Önceden Pasaj'daki Renkli Keçeden alıyordum ama Hobi Keçe'nin keçeleri daha kaliteli, fiyatları çok uygun, mail ile görüştüğüm kişinin iletişimi ve hizmeti süper idi.Bundan sonra keçe adresimiz kesinlike Hobi Keçe'dir.

Aşağıdaki fotoda çember için kullandığım sentetik keçenin rengi 195 nolu renk idi.Bu rengi çok beğendik.Fon olarak çok güzel durdu.

Kız bebek için de 314 nolu rengi aldım.O da toz pembe renginde.Onun da fon olarak çok güzel duracağını düşünüyorum.Bakalım ondan ne yapacağım? Süpriz.... :)

Burada süsleri henüz yapıştırmamıştım.Biraz yamuk yumuk çıktılar.


Çemberin orta kısmını da bu şekilde değerlendirdik.Bebeğin ismi belli olunca boş alana yazılarak güzel bir isimlik olabilir.


18 Nisan 2012 Çarşamba

Disney Karakterleri Fotoları

Son birkaç gündür bebek süslemeleri ile ilgili  fotoğraflar arayıp duruyorum.Aslında maksadım keçeden yapacağım değişik süslemeler için şablon yapmak idi.Sonra kategorilere göre boyama sayfalarının olduğu Colouring Pictures sitesine rastladım.Bazıları şablon için çok uygunlar bazıları da çıktı alıp kumaş, kağıt, Martha Stewart Simi yada düğme gibi şeylerle süslenebilir.Photoshopta renklendirip Sticker Sepetinden sticker bile yapılabilir.Ceyda'nın diş buğdayı için yaptırmıştım.Çok kaliteli yapıyorlar.

Bir sürü kategoride çok güzel hazırlanmış bir site olmuş.Disney karakterleri ile ilgili birçok site var ama genellikle çok karışık ve bol reklamlı olduğu için doğru düzgün bakamadım.Karışık sitelerden hiç hoşlanmıyorum. Burası hoşuma gitti.Resime tıklayınca da yönlendirilen sayfadan direk çıktı alınabiliyor.










14 Nisan 2012 Cumartesi

Keçe Doğum Şekerleri

Bu sene çok bereketli geçiyor.Çoğu arkadaşımız, tanıdıklarımız, akrabalarımız ya doğum yaptılar ya da önümüzdeki aylarda yapacaklar.Bunlardan birisi de arkadaşım Didem'in kız kardeşi Şule olacak.İnşallah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alır.Biz bugün Didem ile doğum şekerlerini yaparken çok güzel vakit geçirdik.İşte yaptıklarımızdan size örnekler.Bu arada Rengim Design bloğundaki lohusa broşlardan örnek aldık.Kendisini beğeni ile takip ediyoruz.






Paylaş