10 Ocak 2010 Pazar

Softies Kit




Geçtiğimiz sene hem dekorasyon hem de oyuncak olarak kullanılmak üzere birşeyler dikmek istemiştim.Oyuncak dikişini internetten kalıp bulup öğreneyim derken yine yabancı sitelerde gördüğüm hazır oyuncak dikiş setleri çok hoşuma gitmişti. Bir tane alıp denemek isteyince beğendiğim setin Türkiye'ye gönderilmediğini öğrenerek üzülmüştüm. Fakat pes etmeyerek araştırmalarıma devem etmiş ve sonunda fotosunu da görmekte olduğunuz seti Better World Books'tan almayı başarmıştım. :)

Setin içinden 15 adet proje (Pasta, ev, tavuk, fil, doğum günü yazısı,kek,civciv, tavşan, penguen, bisküvi, ağaç, elbise, cep telefon kabı, köpek) çıkıyor. Herbir projenin kartı var ve içinde nasıl yapılacağı anlatılıyor. Hangi kumaş, dikiş özelliği kullanılacağı, adım adım işlemler ve de kolaylık sağlayıcı ipuçları veriliyor.
Küçük bir kitapçıkta ise kumaş, dolgu malzemesi ve dikiş teknikleri anlatılmış.Sette herbir projenin patronları da bulunuyor.

Pasta projesinin yapılışı için ise malzemeleri konulmuş. İplik, iğne, kumaş, elyaf dolgusu var.

Ben seti alınca hemen pastayı yapmaya koyulmuştum.Gerçi pastanın üstündeki beyaz kısmı pek becerememiştim. Eğer bulabilseydim fotosunu çekecektim ama malesef birşey aranınca illaki bulunmaz. :(
Setin içindeki bazı projelerin fotoğraflarını da ekledim. Benim gibi dikiş seviyesi düşük olanlar için bu set çok uygun. Süsleme, dekorasyon amaçlı kullanabileceğiniz projeleri eğlenerek basit bir şekilde yapabilirsiniz. Hatta bunları dikmeyi başardıktan sonra sanırım kendi kendinize de birşeyler dikmeye başlayabilirsiniz. Ben henüz dikiş dikmeye fırsat bile bulamadığım için sadece araştırıp, sizlerle paylaşma seviyesindeyim :)




6 yorum:

  1. Deryacim,
    ben bunlara bayildim, ne güzeller böyle :)

    YanıtlaSil
  2. :)evet, bende çok beğenerek almıştım. Hatta almak için deli olmuştum :).

    YanıtlaSil
  3. ÇOK ŞEKERLER....
    NERDEN ALDIN.........BENDE İSTİYORUM.:)

    YanıtlaSil
  4. Suna'cım bunları yurt dışından internetten almıştım. Eğer hala satışı devam ediyorsa senin için de sipariş veriyorum. :)

    YanıtlaSil
  5. Sen şu an öyle bir bilgi birikimi yapıyorsun ki, kısa zaman sonra neler çıkacak elilerinden çok merak ediyorum ve çoook ümitliyim :)

    YanıtlaSil
  6. İnşallah. :)) O günleri iple çekiyorum.

    YanıtlaSil

Paylaş