28 Şubat 2016 Pazar

Pazar Gününe Özel Biraz Keyif Biraz Planlama Biraz Elişi

Ev hanımı (!) olunca haftaiçi haftasonu ayrımı kalmıyor. Pazar günlerinin çalışırken ki altın kıymeti olmuyor. Pazar işte haftanın son günü .... Erken de kalkılınıyor, çok çeşitli kahvaltı da hazırlanıyor. İstanbul'da yaşadığım günleri düşündüğümde pazar günleri mutlaka dışarıda kahvaltı etmek isterdim. Cumartesi market alışverişi, temizlik ve evde vakit geçirme günü iken pazarları gezme günü olurdu. Zaten saat 16:00 dan sonra da eve gelinir ertesi güne hazırlanılırdı. Sonra Kayseri'de çalışırken pazar günü çok ama çok kıymetlendi. Kayseri'de özel şirketler Cumartesi günleri mutlaka çalışır. Yarım gün, bazen saat 15:00 e kadar çalışırsınız. O gün zaten yarım gün de çalışsanız öyle akıp geçer. Pek kıymeti olmaz. Pazar gününe temizlik, dinlenme, gezme ve hanımların oturmalarını bile sıkıştırdığım zamanlar oldu. Yorgun ama yorgun bir pazartesiye merhaba dersin. 
Şimdi haftanın her günü benim ama eğer planlamazsam o kadar kıymetsiz ve de boş geçebiliyor ki şaşırıyorum. Bu sebeple kendime bir planlama yapıyorum. Hafta için gündüzleri saat 10:00 dan sonra kesinlikle TV izlemiyorum. Market alışverişi, temizlik, ev düzeni pazartesi gününde. Diğer günler blog, elişi videosu, elişleri ile uğraşıyorum ve hergün saat 15:00 den sonra da akşam yemeğine vakit ayırıyorum. 
Biliyorum ki TV karşısına geçersem acaip programlar ile vaktim ölüp gidecek. Pazar günleri ise gerçekten dinlenme, aile ile vakit geçirme, haftayı planlama günüm. :))
İnsan programsız yaşamamalı yoksa vaktinin hiç mi hiç kıymeti kalmıyor !


Mutfak bezlerinin kenarlarını tığ ile işledim. Tığ cüzdanım ise reklam amaçlı duruyor. Bu hafta satışa çıkacaklar ! :)

Ajandalarım !  Planlama yapmadan olmaz....




25 Şubat 2016 Perşembe

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Kumaş Çiçekli Taç Yapılışı / Fabric Flower Headband Tutorial


Evde duran beyaz taç çiçek açtı ! :) Ceyda'ya bir süpriz daha oldu. Bu videoların en karlısı Ceyda oluyor zaten. Pinterest'te birşeylere bakarken yanımda bitip, "Anne bundan yap !" demeden geçmiyor. Bir nevi kendisine sipariş :))

Çok basit ve de hoş bir taç. Sizler de miniklere böyle güzel hediyeler yapabilirsiniz. Buyrun yapılışını izleyin. Sevgiler !





Our old headband has blossomed ! :)There is a surprise for my daughter. She is very happy about the videos because at the end she gains. :) While I am looking at the Pinterest, she says" lets's do it mum! " :)

This is a beautiful and simple headband . You can do it for the little ones. They will love it.


24 Şubat 2016 Çarşamba

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Saç Tokalarını Saklamak İçin Aksesuar Yapılışı/ Hair Clip Holder Tutorial


Kızıma da yapmıştım bu toka saklama aksesuarından. Odasına asmıştık, tokalarını takıyordum. Sonra yaşı ilerledikçe oyunlarına katmaya da başladı. Çoğu zamanda uçurtma yapıyordu. Sonra kayboldu gitti. Bugün bunu yapıp gösterince, "pasta uçurtması" dedi. :)) Kafa aynı. İki yaşında  ne demişse aynı tabir. Çok ilginç geldi. Bakış açısı değişmemiş demek.

Çocuk odaları için hem süs hem de aksesuar olabilir. Çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Benimkisi cupcake oldu. Yapılışı için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Sevgiler !


I have made a clip holder to my daughter a few years ago. We hanged it at her room and then she started to use it as "kite". Then it lost. Today I made this clip holder and showed her. She said "cake kite" . I was surprised because she thinks the same way as she was 2 yeas old.

It is a lovely accessorize for the girls room and also very useful to store the hair clips. You may watch video at Cicideko Craft Channel, youtube.





15 Şubat 2016 Pazartesi

Cicideko Kendin Yap (DIY) : İğnelik Yapılışı / Needle Book Tutorial


Kanaviçe işlerimi yaparken kullandığım iğneleri kağıtlara takıyordum. Basit bir iğnelik yapayım dedim. Üzerine de aliexpress'ten aldığım zakka kumaşlarından patchwork olanı kullandım. Bu kumaşlarım çok kıymetli ve bereketlidir. Sanırım 4 senedir birçok şeyde kullandım. :)) Youtube'ta izleyebilirsiniz.



While I am stitching, I am using papers to keep the needles.That's shame on me!  :) Today I decided to make an easy needle book. 




12 Şubat 2016 Cuma

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Kalp Şeker Torbası Yapılışı / Heart Treat Bag Tutorial


Sevgililer günü yaklaşıyor ve yine o malum tartışmalar yaşanıyor. Yeni aşıklar pek bir hevesli, evli çiftler pek bir sıkıntılı... Gerekli mi gereksiz mi diye polimik yapmak istemiyorum. 
Sadece insanların duygularını söylemesinden ve göstermesinden yana biri olarak sevgililer günü bahanesiyle senede bir de olsa sevdiklerine birşeyler yapanlar bana abes gelmiyor. 
Dünyada o kadar kötü olaylar görüyoruz ki bir kaç günlüğüne kalplere boğulmuşuz ne olacak diye düşünüyorum. Sevdiğimiz komşunun kapısına bir menekşe bıraksak, iş yerinde arkadaşımızın masasına sabah bir kurabiye koysak, sevdiklerimiz ile bir araya gelip güzel bir sofrada yemek yesek....
Bu saydıklarıma da kimse hayır demez sanırım. :) 
Bugünün bahanesi ile de size sevgilerimi gönderiyorum ve sevgililer günü enerjisi ve ruhu sarsın sizi  diyorum. Öptüm !



By the Valentine's Day is coming , the same polemic is all around. The new lovers are very excited but the married ones are a bit stressful. I don't want to make polemic about this subject.
I am line up with people saying and showing their feelings and if the valentine's day makes it happens, I can welcome it warmly.There are so many bad events happening in the world, a couple of days the people feel with love is not so bad for me. 
Being together with the people you like at a delicious meal, making a surprise by putting cookies to your business friend's desk at the office in that morning or giving a flower to your neighbor.  I think nobody says "no" to all of these. :)

I want to send my best wishes! Let the Valentine's day surrounds you... 










10 Şubat 2016 Çarşamba

Cicideko Kendin Yapı (DIY) : Yünden Kalp Süs Yapılışı / Yarn Heart Tag Tutorial



Hediye paketlerinizi süslemek için kullanabileceğiniz yapılışı çok kolay olan bir süs. Youtube'taki Cicideko Elişi Kanalında izleyebilirsiniz.


This heart tag is very simple and easy to do. You may watch it at Cicideko Craft Channel,Youtube.



Paylaş