18 Ocak 2016 Pazartesi

Pamuk Prenses Doğum Günü Süslerimiz/ Snow White Party Decorations


Kızımın beş yaş doğumgünü süslerini paylaşmak istiyorum. Çoğunu aliexpress.com dan aldığım için kasım ayında alışverişe başladım. Tüm süslerin neredeyse hepsini internetten aldım. :) Zaten internetten almak çıkıp dükkan dükkan dolaşıp aramaktan çok daha iyidir diye düşünüyorum. Satıcılar hem enerjinizi tüketiyor hem de olmadık şeyler almanızı sağlayabiliyor.

Kızım ile süsleri hazırladık bu sene. Çok keyifli oldu. Kapıdaki cücüleri o kesti mesela. Hiçbir yerini düzeltmeden öylece astım. Bence çok da güzel kesti. Kendisine güzel yaşlar diliyorum. Hep beraber daha nice güzel yaşları olur inşallah! Canım benim ....

Süsler ve Site Adresleri
------------------------------

Ayna - Madame Coco  28 TL
Fener - Evmanya  25 TL
Ihlamur Kütükler - Mervessagat Instagram Hesabı 2 Ad 50 TL
Minyatür Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler - Aliexpress  15 TL Kargo : Ücretsiz
Minyatür Çam Ağaçları - Aliexpress   24 Adet İçin 30 TL Kargo : Ücretsiz
Yapay Çim, Ev, Mantar - Aliexpress  Kargo : Ücretsiz
Yaprak İp ve Fıçı - Aliexpress  42 TL Kargo: Ücretsiz
Balonlar - Parti Dünyası (Kırtasiyelerde Paket Olarak Tek Renk Balon Bulamadım)
Büyük Pitikareli Kumaş - Bursa Pazarı 5 TL/ Metre
Kırmızı Kalpler - 12 adet Paket / 15 TL
Hediyelikler  - Kırmızı Minik Çanta İçinde Kuş Evi (2,5 TL/ Adet) ve Minik Ayna (2,5 TL/ Adet)
Pamuk Prenses Oyuncak Bebek - 28 TL


My daughter's 5th birthday party theme was "Snow White" . I have made the all decoration with my daughter. :)) She cut the paper decorations, for example the seven dwarfs at the door. I love her so much and wish her a beautiful life all together! I made a list of the decorations I bought. Most of them I have bought at the aliexpress. 

Miniature Snow White and Seven Dwarfs - Aliexpress  4,55 USD  Shipping: Free
Miniature Trees -  Aliexpress   24 Pieces 10 USD   Shipping: Free
Artificial Grass, House and Mushrooms etc.  - 21.69 USD   Aliexpress  Shipping: Free
Artificial Green Flower Leaves and Barrel  - Aliexpress 13.27 USD    Shipping: Free

















14 Ocak 2016 Perşembe

Yin Yang Keçe Baykuşlar / Yin Yang Felt Owls


En son yaptığım bu baykuşları çok sevdim. Yin ve Yang hakkında araştırma da yaptım ve epey bilgilendim. Benim için güzel ve de bilgilendirici bir çalışma oldu. Son bir aydır kayınvalidemle beraber akupunktur tedavisine de gidiyordum ve dün sanki doktor benim Yin ve Yang konusundaki ilgimi hissederek, bana dönüp dedi ki Yin noktalarına da iğne koyuyorum bu sebeple daha mutlu ve enerjik olunur dedi. :))) Çok şaşırdım doğrusu !


Peki mesela Yin enerjisi eksikliğinde ise neler oluyor biliyor musunuz? Ref: tvernonlac.com
Fiziksel olarak rahatlamanız zorlaşıyor. Kuru bir cilt, saç, göz, dudak, boğaz ve ağız oluyor.Yaşlanma artıyor, saç beyazlaşması hızlanıyor. Duyma ve görmede azalma oluyor. Gece terlemesi, sırt ve kemik ağrıları, dinlenememe, endişe ve zayıf hafıza oluyor.

Yukarıda saydığım konular ve dahası linkte anlatılmış. Benim bugünlerde çok kafa yorduğum bir konu. Zaten oldum olası enerjiye çok önem verirdim. Öğrendikçe merakım artıyor. :)) Sevgi ve sağlık ile kalın !






I loved these felt owls. They have yin and yang energy symbol on them. I have made them for a yoga saloon. Since I have made them, my enthusiasm to the body energy increased. I have started to make much more investigation on it. 

For example if you have low Yin energy do you know what happens? Ref: tvernonlac.com
Physically, it becomes difficult to relax and rest, even to the point of insomnia. We start to dry up inside which causes dry skin, hair, eyes, lips, nose, throat and mouth. Aging is accelerated, causing gray hair and deterioration of the skin. Vision and hearing become less acute. Low grade fever or flushing of the cheeks, unusually warm hands and feet (or they may switch from warm to freezing and back again), sweating at night, fatigue, knee or back pain and weakness, bone deterioration, anxiety, poor memory and restlessness are all indications of serious yin depletion. The physical signs are usually more advanced, the early signs are more emotional and psychological

You may look at the link for more information. I am very curious about this subject. Love !:)









6 Ocak 2016 Çarşamba

Yün Keçenin Masalsı Dünyası / Needle Felted Ornaments Tale World


Bazen yaşadığınız dünyaya ait hissetmezsiniz kendinizi. Farklı bir yerde olmak istersiniz. Benim hissiyatımdaki yaşam ise doğada olmak. Basit bir yaşam. Bu yüzden yün keçeyi çok seviyorum ve inanın yaptığım süsler tam da ruhumu yansıtıyor. :) Bu sebeple masal dünyam diyorum. Belki bir gün masalım gerçek olur ....

Sometimes you do not feel like you fit in the world living. You want to be in a different time period. I feel like that. I want to live much more simple and in a nature life so I find that feeling while I am making felted ornaments. It really reflects my soul. :) It is my tale world. Maybe someday my tale world will become real...






Paylaş