28 Aralık 2015 Pazartesi

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Keçeden Mantar Bebek Yapılışı/ Felt Mushroom Doll Tutorial


2015 yılını geride bırakırken en azından bu sene için hedeflemiş olduğum bir işi bitirmenin verdiği mutlulukla bu senenin son kendin yap videosunu da paylaşmak istiyorum. Bu sene için yapılacaklar listesinde daha çok iş vardı fakat kimisine kısmet olmadı kimisine imkan yetmedi kimisine bünye imkan vermedi. Herşeyi yapamıyoruz, her işe de yetişemiyoruz. Öncelikle sağlık olsun. Allah gönül ferahlığı, zihin dinginliği versin. Her iş bazen kendi zamanını bilircesine o zaman oluyor. Ne kadar uğraşsak da çabalasak da olmuyorsa bir hayır vardır deyip çekilmek gerekiyor. 
Ben de bu seneyi bugün bir inat ile bitireceğim diye çabaladığım mantar bebekler videosu ile kapatmak istiyorum. Bu senenin hedef video sayısı 30 idi. Bugün bunu başardığım için çok mutlu oldum.
Bir gün ile birşey değişmiyor ama insana yeni bir yıl güzel bir motivasyon ve de enerji veriyor. Yeni hedefler koyup, yeni amaçlar edinmek güzel şey ! Herkesin Allah gönlüne göre versin.... Sevgiler :)


While 2015 is ending, I am glad to finish one of my goals. I have finished this year's last video.  My video goal is 30 and I have done it. :)
There are many other goals that I couldn't achieved because of lack of money, time or my heath. We can't do everything even we try and work so hard. It becomes when it is time. 
I wish you all a healthy, happy new year! New year gives me a good motivation and happiness. New goals and new objects are waiting for you!  :)





25 Aralık 2015 Cuma

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Keçe Mantar Süs Yapılışı / Felt Mushroom Ornament Tutorial


Mantar süsleri çok seviyorum. Mutfak ve de özellikle saksıda çok hoşuma gidiyor. Dün basit bir mantar yapma videosu hazırladım. Siz de bu mantarlardan kolaylıkla yapabilirsiniz. :)

I like the mushroom ornaments at the kitchen and flower pots. I have made a video yesterday. You may make these simple mushrooms. :)


24 Aralık 2015 Perşembe

Leziz Elişleri / Yummy Crafts !


Elişinin neresi lezzetli olur? Eğer böyle minikekler yapılırsa olur sanırım. Bu iğnelik keki dün, arkadakileri ise sanırım 3 sene önce yapmıştım. Böyle bir araya gelince hoş bir görüntü oluşturdular. Üç farklı tipte elişi minikeklerden mutfağınızda güzel bir köşe oluşturabilirsiniz. :)

If you make such cupcakes, they look delicious, don't they? The cupcake pincushion was made yesterday. I think I have made the other embroidery ones 3 years ago. When they come together, they look so lovely. You may prepare such a lovely corners at home with these pieces. :)



22 Aralık 2015 Salı

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Bitki Çayı Hediye Kavanozu Yapılışı / Herbal Tea Gift Jar Tutorial



Bitki çaylarından hediye torbalarını görmüştüm ama kavanozuna ilk defa rastladım ve hemen bir tane yaptım. İllaki de bitki çayı olmasına gerek yok. Kahve yada kurabiye gibi başka çeşitlerde de olabilir.Kavanozun üzerine güzel süslemeler yapabilirsiniz. Yapılışını aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz. :)

I have seen herbal tea gift bags before but I saw the jar types first time. This jars are good for coffee or cookies also. You may decorate the lid or the jar. I made a herbal tea jar today. You may watch the video. :)



18 Aralık 2015 Cuma

Cicideko Kendin Yap Ürünlerinden Yeniyıl Köşesi/ Christmas Corner With Cicideko DIY Ornaments


Kar taneleri, kardan adam, keçeden karlı kese, melek ve cücelerden oluşan bir yeniyıl köşesi ! Tüm bunları kendiniz yapabilirsiniz. Cicideko Elişi Kanalından yapılışlarını öğrenebilirsiniz...

You may prepare such a beautiful corner with snowflakes, snowman, snowy felt bag, angels, gnome ornaments. All of their tutorials are at the Cicideko Craft Channel...




16 Aralık 2015 Çarşamba

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Keçe Kese Yapılışı / Utensil Holder- Gift Bag- Table Decor Felt Bag Tutorial


Yeni yıl yaklaşırken ben de temaya uygun basit el işi çalışmaları paylaşmaya çalışıyorum. Bugün keçeden keseyi paylaşacağım. Farklı kullanım şekillerini de göstermeye çalıştım.
Youtube'taki Cicideko Elişi Kanalında da yapılışını izleyebilirsiniz. :)

While preparations for the christmas is coming to end, I continue to share simple crafting tutorials. Today I made a simple felt bag and tried to show three different way of usage. 
You may watch the video at Cicideko Craft Channel, Youtube. :)









10 Aralık 2015 Perşembe

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Keçe Kardan Adam Bardak Altlığı Yapılışı / Felt Snowman Coaster Tutorial


Yeniyıl yada noel hediyesi veya masa dekorasyonunda kullanabileceğiniz bir kardan adam bardak altlığı yaptım. Gövdesi şeffaf ve  alt bölümde de çam ağaçları konfetisi var. Basit ve de hoş bir çalışma oldu bence. 

I have made a snowman coaster today. It can be used for table decoration or you may give as a gift set for new year or christmas. I have made body part as transparent and put tree confetti. I think it is a easy and nice project for crafting. :)





8 Aralık 2015 Salı

Cicideko Kendin Yap (DIY): Dantel Kağıt ve Tahta Çubuklardan Melek Yapılışı / Doily Paper and Popsicle Stick Angel Tutorial


İnsan yıl sonu gelirken ister istemez melekli, kardan adamlı, kar taneli süslere kendini kaptırıyor. Ben bu dönemlerdeki süslere ayrıca bayılıyorum ve de bir masal dünyasına dalıyorum. Bugün basit bir melek çalışması yaptım. Evinize küçük bir neşe katmak için güzel bir çalışma olabilir. :)

Every year at this season I can't stop making ornaments with angles, snowflakes and snowman. This is a magical period for me. I made a simple angel with doily paper and popsicle sticks today. You may try for charming your home! :)







Paylaş