23 Kasım 2015 Pazartesi

Cicideko Kendin Yap (DIY): Öğretmenler Günü Hediyesi Elma Mıknatıs Süsü Yapılışı Youtube'ta Yayında/ Apple Magnet Teacher's Day Gift Tutorial at Cicideko Craft Channel


Yarın öğretmenler günü olması sebebi ile öğretmenlerimize el yapımı hediyeler yapabilirsiniz. Bugün bunları yarın için hazırladım. Sizlere de fikir vermesi için videosunu youtube'taki Cicideko Elişi Kanalından yayınladım. Basit ama şirin birer hediye oldu. Kullandıkça bizi hatırlasınlar ! :))

You may make handmade beautiful gifts for the teacher's day. I have made a magnet today and prepared a video. You may watch it at Cicideko Craft Channel. :) 



19 Kasım 2015 Perşembe

Kar Tanesi Hediye Süsü Satışa Çıktı ! / Snowflake Gift Ornament on Sale !


Geçtiğimiz gün tığişi kar tanesi denememden bahsetmiştim.Şimdi de kar tanesi hediye süslerimi görücüye çıkarıyorum. :)) Üçlü set olarak hazırladım. Kurdele ve de minik zil ile detaylandırdım. Hediyelerinizi süslemek için kullanabilirsiniz. Sipariş üzerine istediğiniz adette yapılır. Üçlü set ücreti 5 TL dir. Sevgiler !

I have mentioned that I am making crochet snowflakes several days ago. I have made gift ornament by them. I crocheted and added a baker's ribbon and a small jingle bell. The set of three gift ornament is 4.5 $. For shopping please visit Cicideko Etsy Shop









17 Kasım 2015 Salı

Yeni tığişi denemelerim! / New crochet trials ! :))



Bu aralar küçük küçük herşeyden yapma işine adeta dalmış durumdayım. Bir de video çekip çekip youtube'ta yayınlamaya tabii :)) Çok hoşuma gidiyor. Küçük ve de basit projeleri deniyorum. Bugün de geçenlerde gördüğüm tığişi kar tanelerini deneyeyim dedim. Sabah 7:30 da kalkıp, kahvaltı yapıp, Ceyda'yı okula bırakıp, 20 dakika tempolu yürüyüşten sonra bomba gibi başladım işe. Başlamam ile bitmesi bir oldu. Böyle olunca nasıl seviyorum ben bu işleri. :)) Hem yaparken çay bile içtim. Örgü yada tığişi yapmanın böyle bir güzelliği var. Ben gerçi bugüne kadar başladığım tığişlerini bitirememe yada üç sene gibi rekor bir sürede bitirme gibi bir geçmişim var. :)) Bugün bu işi bitirince pek sevindim, mutlu oldum. Öğle yemeği öncesinde paylaşmak istedim hemen...

Nowadays I want to try so many simple crafts and making videos for youtube as well. :) Today I woke at 7:30, had a breakfast, took my daughter to school, walked for 20 minutes and then began to work fully energetic. :)) I have been seeing the crochet snowflakes for a while and I like them so much. Today I have tried and made it in a short time. :) It is amazing to make it easily and quickly. When it happens like this, I like that craft a lot.I also drank a cup of tea while crocheting. Before lunch, I want to share it. Love ! :))



16 Kasım 2015 Pazartesi

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Çam Kozalağından Cüce Süs Yapılışı Youtube'ta Yayında/ Pine Cone Gnome Ornament Tutorail at Cicideko Craft Channel


Ocak ayı yaklaşması sebebi ile Ceyda'nın doğumgünü hazırlıklarına başladım. :) Bu seneki doğumgünü temamız Pamuk Prenses.Geçen sene çok uygun fiyata bir pamuk prenses elbisesi almıştık. Elbise hazır olunca temamız da belli oldu. İnternetten almam gereken şeyleri genelde kasım ayında bitiriyorum. Malum gecikmeler olabiliyor. Hele ki Çin'den geliyorsa bunların bir kısmı duruma göre iki aylık bir sürede gelebiliyor. Kimi süsleri de tabii ki kendim yapıyorum. Pamuk Prenses olunca cüceleri de olmadan olmaz. İnternetteki örneklerden beğendiğim bir tanesini yaptım. 
Çam kozalaklarından yapılan cüceler çok hoşuma gitti.Şansıma minik çam kozalakları buldum. Kafa ve de sakal bölümlerini yün keçeden, şapkayı ise keçe kumaşından yaptım. Kolay bir çalışma. Sizler için bir de videosunu çektim tabii. :)) 

While january month is coming closer, I have started my daughter's birthday preparations. :) This year party theme is Snow White and The Seven Dwarfs.Last year I bought a Snow White dress at a very low price so this year party theme show up easily. I am buying the things at the internet early so any delay at the shipping doesn't make any problem especially from China. I also make the other ornaments by myself.
I have searched the internet for the party ornaments and found the pine cone gnomes. I really liked them.I found small pine cones at the park luckily. I made the head and beard using wool felt. I used felt fabric for the hat. This is an easy project and made a video tutorial for you. :))








9 Kasım 2015 Pazartesi

Cicideko Kendin Yap (DIY) : Keçeden Kütük Bardak Altlığı Yapılışı Youtube'ta Yayında / Felt Tree Stump Coaster Tutorial at Youtube Channel


Bu sene kütük modası var. :) Düğünlerde, ev dekorasyonunda ve de mutfak aksesuarlarında epey kütük supla ya da bardak altlığı gördük. Doğal görüntüsü sebebi ile çok seviyorum. Peki bir de bunun keçeden yapılışı da var desem. Ben bugün kendim için bardak altlığı yaptım. İlk kez A Beautiful Mess sitesinin pinterest'teki görsellerinde görmüştüm. Bir başka şeklini de Pretty Prudent'te görebilirsiniz. Ben çok sevdim doğrusu hem bu şekilde yaparak doğaya da fazla zarar vermemiş oluruz. :)
İki farklı renkte yuvarlak ve de yaprak şekillerini keçe kumaştan kesiyorsunuz. Ve de tüm parçaları dikerek birleştiriyorsunuz. Ben zaman kazanmak için iç kısmındaki halka görünümünü el dikişi ile yaptım ama sizler dikiş makinası kullanabilirsiniz ya da elde makina dikişi de yapabilirsiniz. En son olarak da arka kısımdaki dikişleri kapatmak için bir kahverengi yuvarlak daha diktim.
Ve tabii ki videoya çektim. Sizin için şablonları da hazırladım. :) Evinize  renk katmak için basit ama güzel bir çalışma gerçekten.Tavsiye ederim.Sevgiler ! :)

I think we have seen so many tree stump as decoration at the wedding parties and as a kitchenware this year. I like the natural look of it but there is also a felt version. I have first seen these felt coasters at the A Beautiful Mess and then Pretty Prudent sites.Today I did one for me  and it is really simple. By this way also we don't harm the nature so much. :)
For the coasters, you need two different color circle and leaf parts. Then you combine them by sewing. I used running stitch at the inner part for time saving but if you are good at sewing you may use sewing machine or use back stitch by hand as well. For the back part I attached brown circle again for covering the stitches. That is all.
Finally I took a tutorial video and also made template for you. Happy crafting ! :)











6 Kasım 2015 Cuma

Cicideko Kendin Yap (DIY): Kuruyan Hamurdan Mıknatıs Süs Yapılışı Youtube'ta Yayında / Air Dry Clay Magnet Tutorial at Youtube Channel


Kuruyan hamur ile peçete dekupajını birleştirerek çok güzel süsler yapabilirsiniz.Bazen bir kurabiye kalıbı bazen de peçetedeki bir desen size bu konuda yardımcı olabilir. Birkaç seene önce üzerinde evler olan bir peçete almıştım ve o evlerden birini kalıp olarak kullanıp üzerine de tamamen peçete dekupajını yaptım. Altına da bir kuş ekledim. Ev ve kuş beraber çok yakıştığını düşündüğüm için böyle bir şey yapmayı düşündüm. İp ve de düğme kullanarak da ufak detaylar oluşturdum. Sonuç doğrusu hoşuma gitti. Sizlerde kendi hayal gücünüzü katıp beğendiğiniz şekilde bu tarz mıknatıslar yapabilirsiniz. :)

You can make beautiful mini decorations for your home by using air dry clay and napkin decoupage technique together. A cookie cutter or a design on a napkin may give you an inspiration. 
A few years ago I have bought a napkin with house designs on it.Today I made a simple magnet using this napkin.I have used the house design on it as a pattern, attached a bird beneath the house and added some decorations.That is all! I think the result is good.:) 





5 Kasım 2015 Perşembe

Kanaviçe İşli Servis Seti Kılıfı / Crossstitch Utensil Holder


Sanırım aylardır dikmemi beklediği kanaviçe servis kılıfını diktiğimi görünce annemin gözleri yaşaracak. Bazen bir iş uzar da uzar ... Benim çoğunlukta hemen tamamlamadığım işler böyle oluyor. Bu sebeple de yemeden içmeden bir işe başladığımda bitirene kadar tempomu yavaşlatmıyorum yoksa nasıl uzuyor nasıl bitmek bilmiyor! 
Diktikten sonra da kendime kek, kurumuş elma ve de paptyalı tarçınlı çay eşliğinde bir ziyafet çektim :))) Tabii öncesinde güzel bir fotoğraf çekimi de yaptım. Bu kanaviçe servis kılıfının sahibi belli ama şimdi ben de  yapsam mı diyorum. Çok beğendim. Annem kanaviçe elişi dergisinde görüp yapmıştı. Bu gördüğünüz aslında bir kurdele. Ankara'da sürekli gittiği bir yer var oradan almıştı. Ama bu tarz servis dikimi için çok uygun. Dikişi de kolay oldu. Annemin ellerine sağlık !


My mom made these cross stitched utensil holders months ago and she has been waiting for me to sew them. When she sees these, she will burst into tears I think.:)) If I don't finish any project and leave it away than I can't make it quickly. I lost my enthusiasm. Today I sat after breakfast and sew them without eating and drinking. :) When I  finished them, I rewarded myself with cake, dried apple and daisy tea. These utensil holders has an owner already. I liked them so much and thinking to make for myself. Infact the fabric is  ribbon. It is very suitable for this project and also easy to sew. Thanks to mom ! :)





Paylaş