31 Mayıs 2015 Pazar

Pembeli Dekorasyon

Pembe rengin açık tonlarını ev dekorasyonunda ve aksesuarlarda kullanmayı tercih ederim. Koyu ve canlı tonlarının benim için kullanımı zordur. Hele ki oturma odası ya da salon için kullanılması pek iddialı gelir . Halbuki çok da güzel şekillerde kullanılabileceğini görüyorum ama sanırım kafamdaki klasik dekorasyon renkleri arasına bir türlü ekleyemediğim için de cesaretim yok.
Biraz pembe rengin dünyasına girdim. Fotoğraflara bakınca çok da hoş gözüküyorlar. Cesareti olanlara biraz da ilham vermek adına işte Pinterest'teki Ev Dekorasyonu ve Aksesuarları panomdan örnekler.




















30 Mayıs 2015 Cumartesi

Konuşan Panolar

Bu aralar sevgi, ev, yaşam ile ilgili özlü sözlerin olduğu panolara gözüm takılıyor. Sanırım ben de yapacağım. :) İnsan kendini motive edici birşeyler aradığı zaman bu tarz panolar çok yararlı olur diye düşünüyorum. Japonların yaptığı beyin yıkama tarzında her yere yapıp, asmak iyi gelebilir. :)

Özlü sözlere tam karar vermeden pano tasarımlarına bir göz attım. Genelde eskitme tekniği çok kullanılmış ve de yakışmış doğrusu. Farklı malzemeler eklenerek biraz da boyut kazandırılmış. Ev ile ilgili sözlere anahtar tarzı aksesuarlar çok yakışmış. Deniz ile ilgili sözlerde tahta parçalarının kullanılması çok uyumlu olmuş. Tabii ki baskı ile yapılan desenler, eskitme tarzına hoş bir hava katmış. Asimetrik tahtalardan oluşan panolar bahçe, balkon gibi alanlara çok yakışır.
Panonun tasarımı konusunda bir karara vardım. İnşallah yaparsam paylaşacağım! :)

Kaynak: Pinterest / Cicideko / Ev ve Dekorasyon Panosu














Dolapların Oluşturduğu Muhteşem Köşeler

Dekoratif dolaplara bayılıyorum ve üzerlerine konan aksesuarlar ile oluşturdukları muhteşem köşelere ayrıca bir bayılıyorum. :)) Pinterest'te dolaplar ile ilgili bir panom var. .Bugün neler mi buldum ? Harika şeyler var yine. Eski bulduklarım ile yeni bulduklarımdan bir demet size.
Bakın gözünüz açılsın. Yeni ev dekorasyonu hayallerine yelken açın! :) Sevgiler

Dolap ve metal eski eşyalar . Muhteşem !

Bahar Dolabı :)

Nasıl da kibar bir şey ! :) Ba-yıl-dım

Su yeşili ve beyaz çok yakışıyor gerçekten.

Kuş severler için gelsin.

Yazlık evler için muhteşem bir köşe olurdu ! :)

Anneanne/Babaanne Mutfağı :)

Nasıl da zarif bir dolap !

Koridor için ne muhteşem bir dolap!

26 Mayıs 2015 Salı

Çocuk Etkinlik Kitabı (Quiet Book) Cicideko'da Satışta

Sevdikleriniz yada çocuklarınız için el oyalayacağı çok güzel bir oyuncak. Her yere yanınızda taşıyabilirsiniz
İçerisindeki fermuar, düğme ilikleme, çıt çıt ve cırt aksesuarları ile ince motor kaslarının gelişimini de sağlıyor. Sayılar, renkler, şekiller, mevsimler,zaman, kavramlar, canlılar/ bitkiler gibi konuları da içeriyor. Çocuklarınızın hayal dünyasını destekleyen güzel bir oyuncak. 

Ürün satışı sayfa sayfa yapılmaktadır. İstediğiniz sayfaları satın alarak kendi kitabınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca kitap kapağını çocuğunuzun cinsiyetine göre şekillendiriyoruz. Sevdiği bir karakteri kapağa koyuyoruz ve adını yazıyoruz.

Cicideko sitesinde etkinlik sayfa ve fiyatlarını görebilirsiniz.

Aşağıdaki videodan kitap sayfalarının tanıtımı da yapılmaktadır !















20 Mayıs 2015 Çarşamba

Çocuk Yatak Başları İçin Çok Güzel Fikirler

Dekorasyonda çocuk odalarına çok meraklıyımdır. Eskiden beri olam ilgim kızım doğduktan sonra bir hayli arttı. Kızım da pek süslü, dekoratif şeylerle ilgili zaten. Bazen kendisi odası için birşey yapmamı istiyor. Şurayı bunu alsak, şunu assak gibi fikirler veriyor. :)
Bugün de çocuk odalarına bakarken bu yatak başlarını gördüm. Çok güzel fikirler var.

Bobvila

Bees Knees Bungalow

Hobby Lobby


101pallets
Desigfx
Decozilla

Kelebekler ile Dekoratif Süslemeler

Bahar geliyor mu gelemiyor mu derken birden yaz sıcakları bastırdı sanki. Birkaç gündür hava çok sıcak. İç anadolunun kırkikindi yağmurları sebebi ile öğleden sonra hava kapanıp yağmur yağışı oluyor ama yine de hava bir basık, değişik bir sıcak sanki. :)

Bu arada ben de bahar temizliğine kalkıştım. Aslında herşey malzemeler için kutu almak ile başladı. Malzemeler derken sonra saksılara da bir el attım. Sardunyaların topraklarını biraz değiştirdim. Saksıların yerlerini değiştirdim. Yeni süsler taktım. Dolaplar düzenlendi. El işi malzemeleri yeni kutularına kondu. Kullanılmayan eşyalar ayrıldı derken çok yoruldum. Bahar temizliği biterken bir ara verip kelebekler ile evimizde küçük dokunuşları nasıl yapabiliriz biraz fikir olsun diye paylaşımda bulunayım dedim. :) İnsan temizlik de yapsa aklı fikri el işlerinde yine de. :))

Klastyling
Decozilla
Heart Of  Light
Elli

Design Impro Vised
Pixgood

Martha Stewart
Acrolinz


Paylaş