31 Mart 2015 Salı

Tabaklarla Duvar Dekorasyonu

Bundan yirmiş beş sene öncesini düşünüyordum da öyle evlerimizde duvar süslerimiz pek olmazdı.Genelde duvarda görebileceğimiz eşyalar;  saat, takvim, elişi birkaç pano, belki bir aile fotoğrafı idi.

Günümüzde ise süsleme anlayışı çok değişti. Evlerimizi aksesuarlarla daha çok süsler olduk. Bence dekorasyon eşyası satan mağazaların çokluğu,ucuz fiyatlarda satış yapmaları ve moda etkisi bunun en büyük sebebi oluyor.

Bende genelde her bayan gibi aksesuarları çok seviyorum. Duvarlara asılan süslere bayılıyorum.Fakat iş duvara bir şey asmaya geldi mi çok çekiniyorum ve kararsız kalıyorum. Duvarın neresine asacağım, koltuğun arkasına nasıl hizalamam lazım, köşe bir yerde mi olmalı derken yine vazgeçip bir dolabın üzerine koyup duvara yaslıyorum. Mutfak için aldığım saati bile asamayıp, buzdolabının üzerine koyup duvara yasladım. :) Elini korkak alıştırma, as gitsin demek lazım herhalde. 
Evimizde duvarda asılı sevdiğim bir çini tabak var. Ortaokul zamanında Kütahya yolu üzerinde almıştık. Onu koridora asabilmiştim. Üzerinde laleler var. Çok severim. Bugün tabaklar ile yapılanları görünce girişteki duvara gruplayarak tabaklardan birkaç tane asmak güzel olurdu diye düşündüm. Tabii biraz cesaret gelirse ! :)

Simmsreed

Master Class



Dishfunctional


The Thrifty Couple - Bunu asla yapamam sanırım. :)
Little House On The Valley - Bunu yapan kişi epey bir ön hazırlık yapmış.Kartonlardan tabak boyutlarını asıp bir kontrol yapmış. Benim düşünce tarzım. Hazırlanmadan bu kadar tabağı asla asamam! :)


Hometalk - Tüm bu tabaklar plastikmiş. Bunu yapan kişi az bir maliyet ve uğraş ile bu işi halletmiş.
Çok şaşırdım doğrusu. Bu kadar güzel plastik tabaklar bulsam bende yapardım.

Design Dazzle - Tek kelime ile bayıldım. Duvarda yok yok. Hele o dolap süpermiş.

So House To Home - Sanırım benim tarzım .

28 Mart 2015 Cumartesi

Cicideko Instagram Adresi: cicideko_crafts

Sonunda instagram'a da bulaştım. Aslında blog ve pinterest'i daha çok seviyorum ama malum satış yapmak için internette ne kadar çok tıklanırsanız o kadar yayılıyorsunuz ve ürünlerinizin satış olasılığı artıyor. Hayatımız malesef tıklama, beğenilme ve paylaşılma oranlarından oluşur oldu. :)

Bir ürün yaptıktan sonra bloğa yaz, pinterest için pinle, facebook ve instagram'da paylaş, zet.com ve etsy için tekrar ürün gir, cicideko.com'a ürün gir. Bir günüm sırf bu işler ile geçiyor gerçekten. Sonra başla beğenilme, paylaşılma ve tıklanma adedini, oranını takip etmeye. Sonuç analizlerine bak. Kaç yaş aralığında, hangi ülkelerde, hangi saatlerde en yüksek oranlar var. Ben mühendis olduğum için mi bu kadar analiz yapıyorum bilmiyorum ama çok zaman harcıyorum bu analizlere. Önceki günler ile karşılaştırıyorum. Valla bayaa iş bunlar. Bana da ne yapıyorsun diyenlere bunları pek anlatamıyorum tabii. Anlayan bilir yoksa internet hastası olmuş diye etiketi yapıştırabilirler. :)

Neyse İnstagram hesabım, cicideko_crafts. Beklerim efendim :) Sevgiler !


27 Mart 2015 Cuma

Balkon Keyfi

Balkonlar evimizin ayrı bir dünyası, keyif yerleri bence. Kimi zaman çiçekler ile bir bahçe, bazen çay kahve eşliğinde güzel sohbetlerin edildiği köşeler, bazen de uzanıp gökyüzünü izlediğimiz dinlenme noktaları gerçekten.
İstanbul'da otururken balkonumuzun tam altında bir ıhlamur ağacı vardı. Onun çiçeklerinin kokusu gelirdi. O ıhlamur kokusunu hiç unutamam. Sonra süper bir erguvan ağacı manzaramız vardı. İstanbul denince Erguvan ağaçları geliyor aklıma. Sonra Saniye ablanın balkonu vardı. Çiçekleri dizi dizi ve hepsinin bir anısı vardı. Ne güzel sohbetler ederdik. Kahveler, karpuz beyaz peynir keyfi.... Ziverbey'in en güzel anıları. :) Özlüyorum.
Şimdiki evimizin balkonu ise benim minik elişi atölyem. Minik desem de içinde birçok şey var. :) Sardunyalarım çok kıymetli tabiiki. Kimisini ne zorluklarla Akyazı'dan getirmişimdir. Hele bir tanesi bir yapraktan tekrar yeşerip kocaman oldu. Bebeğim gibidir.Yaz günlerine denk gelen ramazan günlerinde çay ve uyku keyfi yapılır. :) Burada da mis gibi hanımeli kokusu gelir. Bir de  Erciyes dağı manzaramız var ki Kayseri'de bu, İstanbul'un boğaz manzarasıdır. :) Çok kıymetli. 
İnsanın keyif alacağı küçük bir balkon da olsa sanırım günün yorgunluğunu çıkartmaya yetiyor. O zaman buyrun balkon sefasına !

Daha fazla balkon dizaynları için Pinterest'teki Garden and Balkony Designs panoma bakabilirsiniz.










26 Mart 2015 Perşembe

Ponponlu Hediye Paketleri

Hediye paketleme deyip geçmeyenler için internette birçok güzel örnek var gerçekten. Minik süsler, pullar, damgalar,simli ipler, etiketler hepsi de çok hoş görünüyorlar. İnsan böyle paketlenmiş hediyeleri açmaya kıyamıyor yada hediye paketinin üstündeki süsler ikinci bir hediye sevinci yaşatıyor. Evin çeşitli yerlerini süslüyorlar. 
Ben bugün pon pondan yapılan hediye paketleme şekillerini paylaşmak istedim. Kağıttan,kurdeleden yada yünden yapılan ponponlar ile yapılan güzel şekiller var. 

Kaynak: Cotton and Flax

Kaynak: Diy Network

Kaynak: HGTV

Kaynak: Lets Wrap Stuff

Kaynak: Eat Well

Kaynak: Prima

25 Mart 2015 Çarşamba

Duvar Takvimi Sanatı


Duvar Takvimi Sanatı (Wall Calender Art) diye bir dekorasyon tipi hiç duymamıştım. Anladığım kadarı ile  sanatsal içerikli duvar takvimlerinin yapraklarını çerçeveletip asmaktan oluşan bir şey.Basit birşey aslında. Zor olan beğenebileceğiniz takvimler bulmakta ve seçim yapabilmekte sanırım. :))

Solda gördüğünüz üzere  The Creativity Exchange  sitesinin sahibi takvim yapraklarını çerçeveleterek çok da güzel bir görüntü elde etmiş. Bu takvimi seçebilmek tam 2 saatini almış. Çok güzel takvimler varmış.
Ayrıca evinin duvarları epey yüksek zannedersem. Böyle bir duvarda çok güzel durur. :)

Takvimi  Rifle Paper 'a ait. Rifle Paper ve Lang sitelerine ayrıca bir bakın derim. Güzel ürünler var. 

Sanatsal Takvimler
------------------------










Benim internette hoşuma giden takvimler ise bunlar oldu. Hepsi de Lang sitesine aitler. Anlayacağınız çiçek, böcek sevgim ağır bastı yine. :)

Kaynak : Lang.com





Kaynak: Lang.com



Kaynak: Lang.com




Kaynak: Lang.com





20 Mart 2015 Cuma

Baharlık Çanta, Tablet Kılıfı ve Anahtarlıklar Cicideko'da Satışta

Riley Blake dizayn kumaşlarını hep beğenirdim. Genelde markalı kumaşlar pahalı oluyor ama bir o kadar da güzel oluyorlar. Bahar geliyor derken çanta, anahtarlık ve tablet kılıfı dikmek üzere az miktarda çiçekli,kuşlu kumaşlardan aldım ve bu ürünleri yaptım. Umarım sizlerin de beğenisini kazanırlar.

Cicideko mağaza için tıklayın!
Please click for Cicideko Shop!







19 Mart 2015 Perşembe

Kır Evim

Bana bir bahçe ve ev versinler. Bahçeyi düzenle, çiçek ek, evi dekore et, yap yapıştır, dik süsle desinler. Valla bayıla bayıla yaparım. Tabii ev benim olacak sonra ! :) Çook hayallerim var. Şu evlere bakınca da nasıl istedim bahçeli bir evim olsun diye.Bir de mutlaka kuzine sobalı bir mutfağım olsun. Kışın patates, kestane yapayım. Üstünde soğuk kış günlerinde ıhlamur olsun. :)

Başka hayaller için Cicideko'nun Dream Home panosuna bakabilirsiniz.








18 Mart 2015 Çarşamba

Kapılar Çok Şey Anlatıyorlar !

Arada çocukluğumu düşününce gözümün önüne anneannemin sabah erkenden bahçe ile uğraşması, kapının önünü temizlemesi gelir. 
Bahçe yolu temiz olurdu mutlaka. Girişteki büyük çamlardan dökülen iğneler toplanırdı. Tulumbadan su çekilip girişteki yol süpürülüp, yıkanırdı.Çiçeklere bakılırdı. Eğilmiş olanlar doğrultulur, benim ördüğüm zincir ile bağlanırdı. Anneannemin bana büyük jesti. :) Ben hep tığ ile zincir çekerdim, o da zincirimi çiçek bağlamada kullanırdı. :) Çiçekleri tek tek ziyaret eder, bakar, sulardık.
İlkbahar itibari ile evin girişindeki masadaki vazoya konmak üzere mutlaka bir demet çiçek toplanırdı. Mevsimine göre sırasıyla fulya, hanımeli, gül, aslanağzı, kasımpatı ....
Bugün bu kapıları görünce yine o günleri düşündüm. :) Sımsıcak ve güzel anılar gerçekten. Anneannem ve ben !











Paylaş