14 Haziran 2014 Cumartesi

Eskitilmiş Mobilyalar İle Ev Dekorasyonu

Benim tarzım budur. Kedi de buraya çok yakışmış. :)
Açıkçası uzun emek verip boyanan sonra da sabır ve de titizlikle eskitilen mobilyalar çok hoşuma gidiyor. Ben de yapmak istiyorum ama malesef bu ahşap boyama konusunda istediğim sonuca bir türlü ulaşamıyorum. Benim yaptıklarım şu fotoğraflardaki gibi doğal ve de sıcak gözükmüyor.
Bu akşam ders çalışmaktan biraz moralim bozulmuşken biraz da ne olacak benim bu maymun iştahlılığım diye düşünürken yine pinterest'te bu eskitilmiş mobilyaları buldum. 
Banyo, mutfak, hol, hele ki kış bahçelerine çok yakıştırıyorum. Böyle güzel ev dekorasyonlarını da görünce insan bir denesem mi acaba demeden duramıyor, bir cesaret geliyor. :)

Genelge hafif ve de belli belirsiz eskitilmiş olanları beğeniyorum. Bazıları sanki dışarıda bırakılmış da yağmur altında çürümüş gibi duruyor.
Yine de fikir olması için karışık olarak gördüklerimden ekledim.
Benim favorim soldaki oldu. Sepet, kedi, kedinin altındaki kırkyama örtü hepsi de çok uyumlu durmuşlar. Yine bayıldım.
Aşağıdaki fotoğrafları aldığım Pinterest'teki panolara da ayrıca bakabilirsiniz.

Bir de tebeşir boyasını kullanarak da eskitme  yapıyorlar. Bu boyayı da almıştım ama henüz hiç denemedim. İnsanlar eskitme için kullanmışlar. Valla çok becerikli ve de yetenekliler. Bakmaktan doyamıyorum. Hep aaaaa ,hmmmm şeklinde geziyorum,bitmek bilmiyor. :)


Debbie Green - Green Nest Decor 'da tebeşir boyası ile eskitme yapılmış örnekler var.
Bir de Girl In Pink adında bir blog buldum ki valla hayran kaldım. Blog sahibi, üç tane  küçük çocuğuna rağmen kocaman dolapları boyayıp eskitme yapmış. Bir de bahçede harika fotoğraflar çekmiş. En son karede eşinin yardım etmiş olduğunu da gördüm ama olsun çok takdir ettim. Bu insanlar ultra becerikliler. Ben bir tane ile zor baş edip birkaç işi zar zor bir araya getiriyorum. :) Neyse iyi gezintiler !












Şu masa ve sandalyeler ile uğraştığımı düşünemiyorum ama çok güzel olmuş.
Masa üstüne de karo deseni boyamışlar.  

7 Haziran 2014 Cumartesi

Kasnak Tablo Duvar Süsleri

Bu aralar yine sınava hazırlanma sürecine girdim malesef. Cicideko'ya pek vakit ayıramıyorum. Son olarak; en büyük destekçilerimden biri olan, bana fikirleri ile kasnak tablo çalışmasında ilham veren canım arkadaşım Beyza'ya bu kasnak tabloları yaptım.
Kısa zamanda o kadar hevesle çalıştım ki, insanın sevdiği işi yapması bu olsa gerek. Enerjisi de katlanarak artıyor. İnşallah tablolar evine çok yakışırlar. Tekrar güle güle kullan Beyza'cığım. :)








Paylaş