30 Aralık 2013 Pazartesi

İyi Seneler

Herkese güzel bir yıl diliyorum!

coloringguru.com

7 Aralık 2013 Cumartesi

Mutfak Panosu

Geçtiğimiz gün mutfak el bezileri işlemiştim. Şimdi de onlarla takım olması için pano yaptım. Country sitilinde beyaz dolapları olan güzel bir mutfağımın olması dileği ile :)











5 Aralık 2013 Perşembe

Mutfaklar İçin Aunt Martha's Desenli Elbezi

Coutry tarzını çok seviyorum. Bana çok sıcak ve samimi geliyor. Bir ev nasıl olmalı diye sorarsanız mutlaka country tarzında olmalı.Aksesuarları ile mobilyaları ile ev kokusu olmalı. Bunun için de ben de bu tarzı yansıtabileceğim bir eşya gördüm mü uygun ise kaçırmamaya çalışıyorum.

Country tarzını en gül yansıtabileceğiniz yer tabii ki mutfaklar oluyor. Mutfaklarda çok çeşitli aksesuar yapma imkanınız da var. Bunlardan en basit olanı ise el bezleri ve sürekli ortada oldukları için onlarında göze hoş gözükmesinden yanayım. Geçen sene bu sebeple Aunt Martha's markalı ütü ile transfer edilen mutfak temalı deseninden almıştım. Transfer yapmak için düz beyaz renkte el bezi bulamadığım için kalmışlardı. Geçtiğimiz hafta ilk defa Kayseri'deki sosyete pazarına uğradığımda beyaz elbezi görünce çok sevindim. Ben her işimi internetten hallettiğim için bu gibi yerlerde satılabileceğini düşünemiyorum bile. Aslında pazar gezmek lazım.

Ütü ile transfer edilen desenin uygulaması çok basit.Kumaşa transfer yapacağınız deseni tersinden 5 saniye kadar ütü ile basıyorsunuz. Deseni kaldırmadan önce transfer iyi olmuş mu diye kontrol edin. Tümü ile desen kumaşa çıkmış ise kaldırın. Sonra da istediğiniz nakış tekniğinde yapabilirsiniz. Ben makine nakış tekniğini kullandım. Nakışladıktan sonra da nakışın arka kısmına ütü ile yapışkanlı tela yapıştırarak arka taraftada temiz bir görüntü elde ettim. Yapışkanlı telanın yıkanınca çıkıp çıkmayacağını şimdi merak ediyorum. :))

Ve işte sonuç....




Nakışın arka kısmı görülüyor. Elimden geldiğince temiz nakışlamaya çalıştım.



2 Aralık 2013 Pazartesi

Çarpı İşi Mahallemiz :)

Uzun zamandır oturma odasını koltuk, halı ve televizyon kombinasyonundan çıkarıp aksesuarların olduğu sıcak bir ortama çevirmek istiyorum. Pinterest'te ve bloglarda çok güzel dekorasyon örnekleri görüp hayran kalıyordum. İnsana huzur veren rahatlatan gerçekten çok güzel oda dekorasyonları var ve bizim de oturma odasının biraz daha samimi ve sıcak olma sırası geldi.
Oturma odamızda koltukların aralarında ölü alanlar var. O kısımlara dolaplar alıp üzerilerine kendi yaptığım aksesuarları koyarak işe başlamaya karar verdim. İlk önce iki uzun koltuğun arasına koymak için Ikea'dan Besta Vassbo dolap kombinasyonundan aldım. Dolabın yüksekliği 64 cm olduğu için koltukların boyunu geçmedi ve  koyduğum aksesuarlar oturma hizasında rahatlıkla görünüyorlar.
Şimdilik dolabın üstünde  güllü çarpı işlerim var. Onların yanına English Home'dan birkaç aksesuar almak ve bir de  kafes içindeki çiçek arajmanından yapmak istiyorum.

Kapı girişinin karşısındaki duvara ise hemen koltuğun üzerine iki tane tablo asmak istiyorum. Onlardan bir tanesini ise yeni bitirdim.Sınavlar sebebi ile yapmam uzun sürdü.
Pinterest'te bulduğum aşağıdaki şablonu kullandım. Çarpı işinin çevresine de puantiyeli kumaşlardan bordür yaptım. Bir tane daha tablo yapacağım. İkisini yanyana asmak istiyorum.

İşte çarpı işi mahallemiz.





Burası Ceyda'nın Evi :)

Burası benim evim :)

Paylaş