26 Temmuz 2013 Cuma

Güllü Çarpı İşi ve Tepehome Güllü Çerçevelerim

Valla beğenerek takip ettiğim Dolunay Hanım'ın çerçevelenmiş çarpı işlerini gördükçe ben de duramadım ve 7 sene önce Kayseri'ye geldiğim zaman can sıkıntısından yapıp sonra da bir köşede karanlığa terk ettiğim o günün sıkıntılarını genelde bana hatırlatan güllü çarpı işlerime Tepehome'dan güllü çerçeveler alıp gün yüzüne çıkardım.
O zaman iş bulamadığım için sıkıntıdan parça parça motif olarak birkaç tane yapmıştım sonra da elim bir türlü bir şekilde değerlendirmek için varmadı. İnsan bazen güzel olan şeylere bile kötü anlamlar yükleyebiliyor. Benim bu güllü çarpı işlerimde öyle idi. Şimdi güllü çerçeveler ile evimize neşe katacaklar. İleriki günlerde oturma odasına hayalimdeki köşemi yapabilirsem oradan bana gülümseyecekler. :))
Dolunay Hanım'ın bir de çarpı işleri ile peçete transferini birleştirdiği o muhteşem uygulama var. O da aklımda kaldı doğrusu. Bir tane de öyle uygulama yapmak lazım.  :))

Gül motiflerinden kesmesi kolay olanları kesip çıkardım. Kumaşa baskı ile fon çalışması yapıp Artdeco Fabric Bond (Kumaş Aplike Tutkalı) ile motifi yapıştırdım.


21 Temmuz 2013 Pazar

Cicideko Kendin Yap (DIY): Keçe Harfler İle Tişört Süsleme Youtube'ta Yayında !

Ceyda'nın kuzeni Beyza'nın doğumgünü için yaptığım keçe harfler ile isimlerini yazarak süslediğim tişörtlerin yapılış videosunu Youtube'ta yayınladım. :)


13 Temmuz 2013 Cumartesi

Evimin Köşesi Benim Olsun :)

Bir köşem olsun, sağımda çiçeklerim solumda yaptığım el işlerim. Kitap okuyayım, azcık şekerleme yapayım, şekerli kahvemi içeyim, biraz nakış biraz pin'leme biraz blog ziyareti mutlu mesut evde olmanın keyfine varayım.  :))

Kaynak: Pinterest Cicideko









12 Temmuz 2013 Cuma

Tavşan Ailesi Patchwork (Kırkyama) Pike - Cicideko Mutlulukla Sunar !

Bunu ben mi yaptım daha doğrusu yapabildim?  İlk başta aman ne olacak parçaları birleştirip dikeceğim diyen ben; sonlara doğru Allahım şunu alıp da pencereden fırlatıp atsam da kurtulsam diyen bene dönüşerek diktim. En sonunda bitti ! Bu kadar mı mutlu olunur? Pikeyi nereye koyacağımı bilemiyorum. :)) Bu arada diktikten sonra bir kez yıkadım. Valla parçalanmadan çamaşır makinasından da çıktı. O kadar parçayı bir araya getirince sanki insana parçalanacakmış gibi geliyor.
İşte benim canım patchwork pikem :)) Pek sevdim.

Pike hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; kumaşları Etsy'deki Cottonholic dükkanından almıştım. Oradaki kumaşları çok beğeniyorum. Satış sonrası destekten de çok memnunum. Her alışverişimde de minik hediyeler alıyorum. :)

11 X 11 cm lik 88 tane kare parçayı birbirine diktim. Üst bölüme 6 X 22 cm lik 4 parça diktim. Bunlar karelerin hemen üstündeki mavi renkteki tavşan desenli olan şeritler. Nakışladığım tavşan ailesini 11 X 11 cm ölçülerinde kestim ve iki yanına 6 x 11 cm lik dikdörtgen parçaları ekledim. En son olarak da 8 cm genişliğindeki pitikare parçaları kenarlara ekledim.

Arkasına  fitillik elyaf ve kumaş diktim. Yanlara da biye geçtim. Fitillif elyaf dikerken çok kayıyor. Beni acayip zorladı. Biyeyi de çok muntazam dikemedim. Arkadan bakılınca dikiş yerleri pek güzel gözükmediği için kamuflaj olsun diye bir de elde su taşı diktim. :)) Aslında bir yorgancıya götürüp bu aşamaları yaptırtacaktım ama kıyıp da veremedim. Onun yerine kendime kıyıp uğraştım da uğraştım. İnşallah bu sene dikiş kursuna gitmek istiyorum. Kayseri'de Kaymek kursları var. Bu tarz işleri öğrenirsem çok iyi olacak. :)

En son olarak da yorganın içine Ceyda'nın adını işleyeceğim ama önce biraz dinlenmem lazım !







Tavşan ailesini ise nakışladım. Pinterest'teki şablom panomda buna benzer çok güzel şablonlar bulabilirsiniz. Şu anda panomda 649 tane şablon var.:)) İster boyayın, ister nakışlayın, isterseniz kolaj çalışması yapın.







6 Temmuz 2013 Cumartesi

Çocuk Odaları İçin Değişik Duvar Dekorasyon Fikirleri

Genelde sadelikten ve de basitlikten yana olan birisiyim ama bazen de değişik birşeyler yapmak istiyorum. Çok değişik objeleri, renk ve malzemeleri birbiri ile kombinliyerek kullanmak isterim ama nasıl yapacağım konusunda hep bir çekinme yaşadığım için teşebbüs edemem. Biraz fikir edinmek için araştırma yaparken gördüğüm örnekleri paylaşmak istedim. Biraz daha çalışmam lazım.
Pinterest'teki Kid's Room panomda çocuk odaları ile ilgili daha fazla resim bulabilirsiniz.








4 Temmuz 2013 Perşembe

Çocuk Odaları İçin Ranza Tipi Yataklar ve Oyun Alanları

Bu yazımı kardeşim Funda'ya ithaf ediyorum. Bugün Funda sana aşağıdaki fotoğraflardaki gibi bir oda yapalım mı desek ? Aaaaa evet çok güzel diye isteyebileceğini düşünüyorum. :)) Funda'nın ranzanın üst katında yatmak, çatı katında bir odasının olup çatıdaki pencereden yıldızları izlemek gibi fantazili :)) hayalleri vardı. Aşağıdaki odaları görünce tam Fundalık bunlar dedim. :))
Fundacım  ustalar bu tarz bir odayı nasıl yapar? Bizimkisi ben şöyle hayal ettim diyip küçük maket yada standart bir yatak yapıp getirirdi sanırım. :)



Altı mağara gibi olan bu yatak da güzel.

Bunu da çok beğendim.


Çok çocuklu aileler için güzel fikir. Yalnız biraz kitaplık gibi olmuş. :)

Bunu da çok sevdim.



Bunu da sevdim. Pencere olması da ayrı bir hava katmış.

Funda, bunu da senin için seçtim.Kulübe havasında.

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Renkler Renkler ve Renkler

Bu kadar uzun ara vermek istemezdim ama içimden son zamanlarda  yazmak hiç gelmiyordu. Gezi olayları sonrasında bir soğukluk geldi.Canımın sıkkınlığından güzel bir şeyler yazmak da gelmedi içimden.
Bu araya renkler ile son vermek istedim. Ev sıcaklığı ile geldim. :)












Paylaş