31 Aralık 2012 Pazartesi

29 Aralık 2012 Cumartesi

Süslü Fotoğraf Panoları :)

Mukavvadan kesilen şekillerle yapılan süs eşyalarına bakıyordum Sonrasında bir site ile karşılaştım. Mukavvadan kesilmiş şekiller, kağıt, kurdele, boncuk, ip, düğme gibi değişik şeyler kullanarak fotoğraflı panolar diyebileceğim dizaynlar yapılmış.
Benim gibi sadelikten yana birisi için çok karışık ama gözüme de güzel geldiler.Dizaynların sahibi Iris Babao Uy. Bir de siz bakın bakalım. :) Daha fazla örnek için buraya tıklayın.









27 Aralık 2012 Perşembe

Doğumgünü Hediyesi: Balerin Ayakkabılı Lavanta Kesesi

Çok şükür lavanta kesesini de hallettim.Aslında minnacık basit gibi görünen lavanta kesesi beni ne zorladı.Kafamda tam netleştirmeden işe başladığımdan mıdır, gece uykumu iyi alamadığından mıdır bilmiyorum ama bir o kumaşı aldım beğenmedim, kestim beğenmedim, boyadım beğenmedim, diktim beğenmedim... Yordum da yordum kendimi.Neredeyse vazgeçecektim. Neyse ki son anda birkaç deneme ile bu portatifi ortaya çıkardım.Bundan sonrası kolay.Zaten çok fazla dikemeyeceğim. On tane kadar yapmayı düşünüyorum.

Kesenin ağız bölümünü de dikmedim.Evdeki tülden keseciklere lavanta koyup içine yerleştireceğim. Benimkisi biraz da lavanta kesesi torbası oldu. Valla hiç aklımda böyle yapmak yoktu ama insan olayların götürdüğü yere gidiyor. Çok filozofi oldu. :)) İster askıya asarak kullanılır ister çekmecede ya da kapı kolu gibi yerlere asılarak süs olarak  kullanılır.
Yalnız bir konuda kararsız kaldım. Günün anısını belirtmek için bir yere "Ceyda'nın 2.Yaş Hatırası" gibi bir yazı yazmak yada iliştirmek istiyorum.
Lavanta torbasının arkasına  tekstil kalemi ile mi yazsam yoksa kağıttan bir etiket mi yapıp arkasına yapıştırsam bilemiyorum. Sizin fikriniz nedir? 







26 Aralık 2012 Çarşamba

Lavanta Keseleri

Ceyda'nın 2.doğumgünü anısına lavanta kesesi yapmaya karar verdim.Balerin teması olduğu için az çok düşündüğüm bir dizayn var ama yine de internete bakmadan duramadım. :)
Değişik bir fikir bulurum belki dedim. Ceyda için pek bir değişik fikir edinemedim ama değişik bir lavanta kesesi uygulaması gördüm. Bayan korsesi şeklinde yapmışlar. :)) Çok hoşuma gitti.


Feeling Stitchy  - Sablonu İndirmek İçin Tıklayın
Aşağıda da diğer beğendiklerim var.

What Katie Did Next


Ginger Beer Designs




Pico Crafts

Pouch Mart's

Lets Do Lavender
The Tranquility Ladies
Lindsay Obermeyer
Ivy and Neat



Time and Tide Fine Art

Oh Shop

25 Aralık 2012 Salı

EVA Bebekler

Geçtiğimiz günlerde malzeme almak için kırtasiyeye gitmiştim. O nerede bu nerede diye sorarken mağazadaki kişi dayanamayıp siz bunlarla ne yapıyorsunuz diye sordu. Ben de yaptığım şeylerden bahsedince başladı bana mağazadaki diğer malzemeleri de göstermeye. Bunu şöyle kullanabilirsiniz bunu böyle yapıyorlar derken "EVA" diye bahsettiği süngerimsi malzemeyi gösterdi.Ben de biraz düşünüp iki tane A4 büyüklüğünde parça aldım. Aldığımdan beri de öyle bir kenarda duruyorlardı.
Aklıma gelip de internette yeni araştırdım ve çok tatlı bebekler yapılıyormuş, görünce şaşırdım kaldım.

Hobi Vakti bloğunda bu konuda çok bilgi bulabilirsiniz. Bir ara bende bu bebeklerden denemek istiyorum. :)

Fofucha Rosita Fresita

Bu konuda en çok brezilyalılar uzman olmuşlar."Fofucha" diye aratırsanız bir sürü site bulabilirsiniz.
Ben en çok Eva Encantado bloğunu beğendim. İşte birkaç örnek size:






23 Aralık 2012 Pazar

Doğumgünü Süsü: Balerinli Mutlu Yıllar Yazısı

Ceyda için çalışmalara devam ediyorum. "Mutlu Yıllar" yazısını hazırladım.Bu süsü yapmak kolay oldu.
Önemli olan baskı merkezine gidip photoshop' ta yaptığım dizaynları bastırmaktı.Aslında bu kısmı zor oldu.:) Park problemim olduğu için Kayseri'de bazı yerlere gidemiyorum. Eşimi beklemem gerekiyor.Hal böyle olunca bazı işler kaldı mı kalıyor. Valla bu işi de internetten yapsam daha çabuk olurdu. :) Zaten çaresi yok mutlaka park etmemi geliştirmem lazım.


Aslında Ekim ayında balerin teması için Etsy'deki Riefka dükkanından balerin çizimleri satın almıştım.
Photoshop'ta biraz değişiklik yapıp bastırdım.Geriye kesip yapıştırmak ve bağlamak kaldı. :) Fotoğrafların kalitesi pek güzel değil.Bunun da çaresine bakacağım inşallah. :)








Mini Kavanoz Şekerler

Geçen gün minik boncukları koymak için kavanoz ararken toptan kavanoz satan Akgün Züccaciyecisine rastladım ve çok mutlu oldum çünkü 40 cc lik kavanozların kolisini KDV dahil 42 TL ye satıyorlarmış ve en önemlisi de 1 koliden 105 adet kavanoz çıkıyormuş.
Boncuk koyacağım diye düşünürken aklıma kavanozları kullanarak dekorlu bebek şekeri de yapılabileceği geldi.Tabii benim aklıma gelen çoktan başkalarının da aklına gelmiş.:))





İşte benim beğendiğim örnekler:

Light In The Box

Michaels
Events By Shelbi Rene
Hearth Song


Wedding Bee
Huffy Hen
Blow Out Party
Jennifer's Mentionables
Club Chica Circle (Sitede resimli anlatımı var.)
                     

22 Aralık 2012 Cumartesi

Balerin Ayakkabısı Süsümüz

Balerin teması doğum günümüz sebebi ile süs yapımı işine de başladım. Imagine Our Life sitesinde balerin ayakkabısı süsü görmüştüm.Bugün ben de yaptım. :)
Keçeleri dikmek yerine yapıştırdım ama sanki dikince daha sempatik duruyorlar.Karar veremedim. Şöyle rahat rahat oturup vakit ayırabilsem dikeceğim ama malesef uyumayan bir çocuğunuz olunca vakit de olmuyor.Neyse buna da şükür. Adım adım yapılışını da Hobi Durağı' nda anlattım.




19 Aralık 2012 Çarşamba

Cupcake Duvar Süsü

BigB'den aldığım cupcake şablonlarından duvar süsü yapmıştım ve yapmaya da doyamıyorum. :) Her seferinde başka bir şekilde denemek için yapıyorum.Bu seferde cupcake çevresine ince dantel diktim.Aslında kağıt bastırabilirsem kumaş - kağıt karışımlı bir dizayn yapmak istiyorum.Şimdilik kağıt yerine kumaş zemin üzerine cupcake yapıştırıp netice almak istedim.

Köpüklü kartonu fon olarak kullandım.Üzerine de kumaş kapladım.Fonu kağıttan yaparsam çerçeveleyerek de kullanılabilir.

Bu biraz benim heyecanımdan dolayı aceleye geldi.Malzeme eksikliğim var. Kafamdaki şeyi yapmak için biraz daha alışveriş yapmak lazım. Zaten malzeme alışverişi hiç bitmiyor. :) İnternette sürekli o lazım bu lazım diye dolanıp duruyorum. Adapazarı'nda en son malzeme almak için Şık Düğmeye gittim.Onda da Ceyda'nın alışverişinden bana sıra gelmedi. Parşömen kağıdından, küçük süslere, fisto, kurdele vs. her şeye takıldı. Yani beni ancak internet paklar. :)




Aşağıdakileri de hazırladım ama dediğim gibi kağıt fon üzerinde kullanacağım.






Paylaş