28 Eylül 2012 Cuma

Keçeden Peri Evimiz :)

Uzun zamandır Peri Evi yapmak istiyordum.İnternette gördüklerim çok hoşuma gidiyordu.Bugün bir tane yaptım.Sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.

Ceyda'ya verdim önce ama orasını burasını çekiştirmeye başlayınca kıyamadım.Mutfağa koydum. :) İllaki isterse vereceğim ama biraz tadını çıkarmak istiyorum.Yemek yerken karşımda olsun.

Pek süslemedim.Bir daha yaparsam biraz daha süslemeyi istiyorum. Sarmaşık şeklinde minik yapraklar, çiçek ve kelebekler koyacağım.


Pinterest sayfamda da peri ve peri evleri ile ilgili bir panom var.Ona da bakmak isterseniz bu linke tıklayın.

25 Eylül 2012 Salı

Kumaş Baykuş Yapımı ve Baykuş Şablonu

Önceki yazımda sizlerle yaptığım keçe ve kumaş baykuşlarımı paylaşmıştım.Onların yapılışını da anlatmak istiyorum.Sevgili Nurdan da sorunca daha bir istekli oldum. :)

1) Baykuş şablonlarını kendim çıkarttım.İnternetten de bulabilirdim ama bu sefer uğraşmak geldi içimden.:)




2) Kumaş ve de keçe üzerine şablonları çizdim ve kestim.


Dikmeden önceki halidir.

3) Göz için büyük yuvarlağı 1 LT süt kapağından, küçük yuvarlağı da yarım litrelik su kapağından yaptım.Gaga ve de siyah göz bebeklerini elde doğaçlama kestim. :)

4) Yapışkanlı Tela'yı keçelere yapıştırdım.Gözler, gaga, kanatlar ve karın için tela kullandım.Bu kısım çok kısa zamanda oldu ve çok da hoşuma gitti.Kes yapıştır dekupaj gibi oluyor.




Teladan keçenin üzerine yapışkan geçince bu şekilde görünüyor.


5) Herşeyi yapıştırınca tersten gövdeyi diktim. Biraz aralık bırakarak, dışa çevirdim. Sonrada içini elyaf doldurup aralığı elde gizli dikiş ile kapattım.
Bu son adımların fotoğrafını çekemedim.Ceyda uyanacak diye hızlı hızlı işlem yaparken fotoğraf çekmeyi unuttum, kusura bakmayın. :)




22 Eylül 2012 Cumartesi

Keçe ve Kumaş Baykuşlar

Bugün çok uzun zamandır dikmeyi hayal ettiğim kumaş baykuşumu yaptım.Geçtiğimiz hafta yine yeniden kumaş ve elyaf almaya gittik.Pazar günü idi.Pek fazla esnaf o gün dükkanlarını açmıyor.Bu sebeple dua ede ede, inşallah güzel bir şeyler bulurum diyerek yola düştük.Eşim benim bu kumaş ve elyaf maceralarımdan bir türlü kurtulamadı.Pek de hoşlanmaz zaten.Ben de zaten istediğim şeyleri bulamamanın vermiş olduğu bir stres oluşuyor.Bu sefer Bursa Kumaş Pazarına uğradık ve çok şükür oradan istediğime yakın 3 çeşit kumaş buldum.Satıcı da sağolsun nasıl bir kumaş istediğimi anlayabildi de yardımcı oldu.

Oradan çıkıp eşime Düvenönü'ne de gitsek de elyaf alsak valla süper olacak deyince tabii eşim yine o dar sokaklara araba ile girmenin ne kadar zor olduğundan dem vurmaya başlayarak yola koyulduk.Bence de o sokaklar dar ve de pis ama ne yapalım bu gibi malzemeleri de alışveriş merkezlerinde satmıyorlar.Hatta bazı artık kumaş satan mağazalar var ki içeri girip çıkınca insanı bir kaşıntı alıyor.Bitlendim mi acaba diyorsunuz.Neyse elyafımızı da aldık. Fakat istediğim metrelik elyaftan bulamamıştım.Hatta satıcı bana Kayseri'de sadece bir kişinin sattığını söyleyince güleyim ağlayayım şaşırdım valla.Bir kişi mi diye tekrar sordum ısrarla ve kesinlikle bir kişi satıyormuş.

Elyaf dışında bir de çok uzun zamandır yapışkanlı tela arıyordum ama malesef bir türlü kimse nerede satıldığını bilmiyor.Sonunda internetten aldım. Çok şükür goblen.com.tr sitesinde istediğim yapışkanlı tela ve de metrelik (fitillik) elyaftan buldum. Ayrıca transparan iplik de aldım. Bugün DMC ipliklerinden de sipariş verdim. Bu siteye bayıldım.Artık buradan alışverişlerimi yapabilirim.:))

Neyse çok konuştum.Sıra geldi baykuşlarıma... İşte karşınızdalar.Valla bugün çok yoruldum.Hele ki Ceyda uyurken arada derede dikildikleri için çok kıymetliler.Ceyda hemen kuş kuş diye sahiplenmeye kalktı tabii yine.... :)

Bu kuşumu daha çok sevdim.Biraz da süslemek istiyorum ama ona enerjim kalmadı.
Puantiyeli kumaşı Bursa Pazarından aldım.
Keçelerde Hobi Keçeden alınmışlardı.

İlk önce bu kuşu keçeden dikmiştim ama kumaş hali daha çok hoşuma gitti.
Yalnız kumaş baykuşu dikerken daha zorlandım.Kulaklarda sürekli ip koparttım.
Dikiş makinası da bana kızmış olabilir.Doğru düzgün dik demeye getirmiş olabilir. :)



Baykuşa takım birde kumaş kutu diktim.
Dikiş konusunda teknik hatalarım var ama gittikçe dikişim iyiye gidiyor.
Biraz daha çok deneme yapmam lazım tabii.
Yapışkanlı telaya da bayıldım.Kelebekleri onunla yaptım.Çok kolaylık sağlıyor.

Bu kumaş kutuyu geçtiğimiz pazar günü kumaşları alıp eve gelir gelmez dikmiştim.
İçinde elyaf olmadığı için yamuk duruyor.



Mantarsız foto da olmaz tabii. :))
Bu kumaş kutuları dikiş malzemelerim için kullanacağım zaten.
Kendime hediye ediyorum. :)

1 Eylül 2012 Cumartesi

Keçeden Şirin İsimlikler

Yine rutin ETSY gezintimde MUKIBABA adındaki bir tasarımcıda aşağıdaki dekorlu keçe isimlerine rastladım. Raf, masa, dolap üstlerinde güzel aksesuar olur.



Hediye etmek isterseniz alt bölüme de iyi dilekler yazılabilir.


Paylaş