30 Ekim 2011 Pazar

Boy Cetveli Yaptım :)






Ceydacım yürüme çalışmaları içerisine girdiğinden beri boy cetveli almak istiyorum.İnternette bir süredir araştırıyordum.Genelde sticker olarak bulunan boy cetvellerinin fiyatları 60 TL den başlıyor.Bazen birşey alırken parayı umursamazken oda aksesuarlarında pek bir kıntırlaşıyorum.Düşündüm, alacak gibi oldum sonra vazgeçtim sonra yine aman kim uğraşacak dedim alayım dedim sonra ya bu para verilmez kendim yapayım derken en sonunda bir Köpüklü Karton bana baktı ve benden güzel boy cetveli olur hadi yap dedi. :)Artık hobi malzemeleri ile iletişim kurabiliyorum :)

Neyse gerçekten de Ceyda'nın diş buğdayı malzemelerini alırken deneme amaçlı Köpüklü Karton almıştım.Hatta eşim ne diye bilmediğin malzemeleri alıyorsun demişti.Kulakları çınlasın :)

Köpüklü kartonu çok sevdim.Bu karton ile panoda yapabilirsiniz.Mantar panoya benzer bir pano yapabilirsiniz.Fotoğraflarınızı sergileyebilirsiniz.Çok hafif olduğu için Patafix ile de istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.Hatta kendinden yapışkanlı olduğu için fotoğraf ile kaplayıp tablo olarak da duvara asabilirsiniz.Fikirler şu an aklıma geliyor.Biraz daha düşünsek neler çıkar kimbilir.

Neyse bende köpüklü kartonun vermiş olduğu heyecan ile işe koyuldum.50 cm lik kartonu boyuna üç parçaya böldüm.Falçata ile kolaylıkla kesiliyor.Üçünü zımba ile birbirine monte ettim.Ek yerlerinin arka taraflarına da bir küçük karton parçası koyarak ek yerlerini sabitleştirdim.Dışını karton ile kapladım.Mezurayı yapıştırdım.Üstüne de yapışkanlı etiket yapıştırarak mezurayı biraz kamufle ettim.Sarı rengi çok kötü gözüküyordu.Mezura kenarlardan gözüktüğü için sutaşı ile kamufle ettim.Ceyda'nın odasında kullandığım keçe kelebekler ve taşlar ile de süsledim.

Sanırım gittikçe el işi yapmak kanıma işlemeye başladı.Eğer kendim yapabileceğim birşey ise kesinlikle içimden almak gelmiyor.Hemen kendi kedime nasıl yapabilirim diye düşünmeye başlıyorum.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Kese Kağıdından Kuklalar





Üye olduğum Scrapbooks etc sitesinde kağıttan kuklalar gördüm.Küçük bir kese kağıdına hayvan başları takıp kukla yapıyorsunuz.Şablonları ve kukla anlatımını da vermişler.Ben linklerini koymak istedim ama üyelik gerektiği için link veremiyorum.
Aslında aklıma bu kuklaları keçeden yapmak geldi.Ceyda'nın hoşuna gidecektir.Tabii öncelikle ağzına sokup bir tadına bakacaktır.Herşeyi ağzımıza götürmesek olmuyor.

Tabii gönül isterdi ki bu kuklaları yapıp fotoğraflarını da sizlere paylaşabilseydim ama malum zaman sıkıntısı çekiyorum.:) Eski günlerimi arar oldum gerçekten.Neyse yine de halimize çok şükür diyelim.:)

13 Ekim 2011 Perşembe

Bird's Party Magazine



Ceyda'nın diş buğdayı kutlaması yapmak için araştırma yaparken faydalandığım bir blogu da sizlerle paylaşmak istedim. Blogun adı: Bird's Party
Dergi ingilizce olduğu için okuyamasanız bile resimler size çok şey anlatacaktır.Bu linkten de dergiye ulaşabilirsiniz.
Ben çok beğenerek blogu uzun zamandır takip ediyorum.Bazı ürünleri hediye olarak veriyor.Çok şirin ve güzel temalı parti malzemeleri var.
Bu arada Ceydacım emeklemeden yürüme çalışmalarına girişti bile.İnternette gördüm yürüme aşamasındaki çocuklar içinde kutlama yapılıyormuş. Örneğin Tay tay poğaçası yapılırmış.Valla ben yandım.Herşeye bir kutlama yapmak mümkün değil sanırım.Artık Diş Buğdayı kutlaması içinde Tay Tay Poğaçalarını da yaparız olur biter.Benim kutlama hazırlıkları hem yavaş hem de çok kapsamlı sürdüğü için doğum günü kutlamasına ancak hazırlanırım.:)
Yalnız ben kendimi kutlama hazırlıklarına pek kaptırmış zannederdim ama bazı bloglarda öyle kutlamalar gördüm ki valla bravo diyorum.İnsanlar nasıl da becerikli.Pastasını yapan, kostüm diken, süslemeleri yapan nice anneler var.Sanırım annelik duygusu ve bayan olmak bunları yaptırtıyor.Erkeklere kalsa bunların hepsi anlaşılmaz ve gereksiz şeyler.Neyse polimik yapmayayım.:)

10 Ekim 2011 Pazartesi

Yaşasın Dişimiz Çıktı!

Çoook uzun zaman oldu.Bloguma ne zaman birşeyler yazmak için girsem beni engelleyen birşeyler çıkıveriyordu.Bu engel genelde canım kızım Ceyda oluyordu.Kendisi şu anda mışıl mışıl uyuyor. Umarım bu yazımı şu anda içimdeki coşkuyu aktarabilmek için başladığım gibi hemen bitirebilirim. Süremi çok iyi kullanmalıyım.:) Bu arada annelik = pratiklik, hız, kıvrak zeka, enerji, sabır ... vb. birçok meziyeti gerektiriyor. Yaşayarak öğreniyoruz. :)

Neyse başlıktan da anlıyacağınız üzere Ceydacım yaklaşık 1 ay önce ilk dişlerini çıkardı.Ben daha erken çıkmaz canım derken pıt diye çıkıverdi.Gerçekten de pıt dediler ve çıktılar.Çok şükür ne ateş,ishal vb. sıkıntıları olmadı.Hatta ben yazın çıkar diye biryere kıpırdamamıştım ki herhalde dişler çıkmayacak bari bayramda Akyazı'ya gideyim dedim ve Akyazı'da çıkmaya başladılar.Anneannemlerde dondurma taddırırken çay kaşığına çıt çıt diye vuran diş seslerini duyduk.Hepimiz çok mutlu olduk.

Kayseri'ye gelene kadar aklımda diş kutlaması yapmak pek yoktu.Aslında vardı da diş buğdayı yaparız diye düşünmüştüm.Kayınvalidem görümcemin kızı için yapmıştı.Bende buna benzer birşeyler olur diye düşünmüştüm taki internet aklımı çelene kadar. Ah internet ah insana nasıl da kötü şeyler aşılıyor :)) Hele ki bana ...

Şimdi ben çok masum (!) birşekilde diş buğdayı tarifine bakıyordum ki kendimi sonra diş buğdayı parti görsellerine bakarken buldum.Yaaa Ceydoş'a da böyle bir kutlama yapsam ne güzel olur falan derken başladım hayal kurmaya. İşte burası çok önemli ki genelde hayal kurmak ile acaip havaya girerim. Ve işte o havanın rüzgarı beni nereye mi götürdü. Biraz sonra fotolarla açıklayacağım ama şunu belirtmek isterim;
eşim halimi görüp, gözü korkmuş olacak ki "Derya bence sen Ceyda için doğumgünü kutlaması yapma istersen!" dedi ki bu size durumumu az çok anlatıyordur. :)

Öncelikle şeker hamuru ile süslenen diş ve diş fırçası kurabiyelerinden sipariş vermek istedim.Kutlamanın da ana teması kurabiyeler olacaktı.Geri kalanında biraz ikramlıklar ve de masa süslemesi olacaktı ama malesef ki benim istediğim adet bana çok pahalı geldi. Aslında el emeği göz nuru kurabiyeler kesinlikle benim emek verdiğim gibi çok emek verilerek yapılıyorlardır ama sadece kurabiyeye bu kadar para vermekten utandım aslında.

Sonra dedimki ben kumaştan diş yapsam! Tüm hikaye de böyle başlamış oldu. :)Hikaye diyorum ama aslında hummalı bir çalışma desem yeridir.

Ceydanın doğumu için aldığım beyaz pazenden diktiğim el yapımı kız dişlerimz:


Dişleri sopalara geçirip bir kovaya koymalıyım derken 4 sene önce PartiPaketinden aldığım balon çubukları aklıma geldi.Onların uçlarını keserek dişlerin içine soktum.Dişlerin üzerine kız dişi oldukları :) için fiyonk koymak istedim bunun içinde Etsy'den aldığım silikon kalıbı kullandım.Dİşleri pembe bir kabın içine koymak isteyince bu sefer düştük yola Koçtaş'tan pembe (Poliwork Orkide Pembe Saksı) saksıları aldık.Saksının içinde sopaları dik durumda tutabilmek için belki birgün işe yarar diye sakladığım köpükleri kullandım.Köpükler gözükmesin diye de saksının içine pembe gramafon kağıdından kestiğim şeritleri koydum.

Bu arada diş kutlamasına özgü etiketler olsa güzel olurdu derken sen Etsy'de karşıma konuya uygun çok güzel etiketler çıkmasın mı :) Satın alıp photoshop programı ile biraz düzelttikten sonra Sticker Sepeti firmasında da bastırdım.İşte etiketlerimiz:


Bu etiketleri İdeal Pazar'dan aldığım şekilli delgeçler ile yaptığım kartlara da yapıştırdım.





Google'da baktığım bir diş buğdayı partisinde diş kolyesi gördüm.Hmmm bende yapsam mı derken Etsy'de diş şeklinde kolye ucu buldum ve diş buğdayı kolyesini yaptım. :)




İkramlık için hem büyüklere hem de çocuklara vermek üzere bonibon torbaları hazırladım.






Sonra diş kutlamamıza gelen çocuklara hediye vermek üzere Etsy'den hediye kutuları alıp, üzerlerine diş etiketinden yapıştırdım.




Sonuç olarak karşımıza çıkan tablo budur:




Bunca alışveriş ve de işlemden sonra karşıma çıkan manzara çok hoşuma gitti.Sıra geldi güzel bir kutlama yapmaya. Aslında bu diş kutlama hazırlıkları da ileride yapmayı amaçladığım iş için bir ön hazırlık oldu. Anlayacağınız yine hayaller kuruyorum ve bakalım rüzgar beni nereye götürecek :))

Paylaş