15 Ocak 2011 Cumartesi

Artık Hazırız ...


 15 ekim itibari ile başlamış olduğum çalışmalarım sonucunda kızımızın odasını nihayetinde hazırladım. İşten erken ayrılmam sebebi ile hem son 3 ayımda evdeki zamanımı dolu dolu geçirmiş oldum hem de çok sevdiğim aksesuar yapımı, dikiş dikme konularında kendimi epey geliştirdim. Bundan sonra başka iş planlarım da var fakat öncelikle hayırlısı ile 19 Ocaktaki doğumun gerçekleşmesi gerekiyor. Ondan sonra aksesuar yapımına devam edeceğim. Şimdiye kadar hep sizin ile başkalarının yapmış olduğu ürünleri paylaşmıştım. Şimdi aşağıda tümü bana ait olan aksesuarları paylaşıyorum. :)



Tavan Lambası
..................
Koçtaştan 19 TL ye aldığımız tavan lambasını (linkte şapkasını görebilirsiniz. Lambanın kendisini sitede bulamadım.)IKEA dan aldığımız kumaş ile kapladım. Üzerine keçeden pasta kalıplarımı kullanarak kelebek ve çiçek yaptım ve silikon ile yapıştırdım. İç tarafını ise kurdela ile kapladım. Acemilikte bazı yapıştırma esnasında bazı kusurlarım oldu. Onları böylelikle kamufle ettim. Dış tarafına da pembe su taşı yapıştırarak ışık yandığında dıştan gözüken içteki kusurları gizledim. İlk defa abajur kapladığım için biraz zorlandım.



Gece Lambası
................
Koçtaştan 10 TL ye aldığım gece lambasını tavan lambası gibi kaplayıp süsledim. Yalnız ışık yanınca abajur üstündeki desen dışarıdan belli oluyor. Düz renk bir şapka bulabilseydim daha güzel olacaktı ama malesef arama imkanım olmadı.




Sepet
................

IKEAdan 10 TL ye alınan sepetleri beyaz su bazlı dekorasyon boyası ile boyayıp yine keçe kelebek ve çiçek ile süsledim.








Pano
..............
Eşimin Amerika'dan tesadüfen almış olduğu scrapbook yapıştırmaları ile temaya uygun bir pano yaptım. Kanaviçe kasnağını kapladım.Üzerine ten rengi kaçe ile kaplayıp, yapıştırmaları yapıştırdım.Etrafına da çiçekli su taşı ile kapladım.
Kısa sürede bu panoyu yaptım ve çok sevdim. :)




Kapı Süsü
...................
Aslında bir aydede ve üzerine bir kız melek yapmak üzere düşündüm ama bir türlü kız melek yapamadım. Bende aydedeye üç tane yıldız ekleyerek işi sonlandırım. Mukavvadan bir aydede yaptım ama mukavvayı kesmek beni çok zorladı.Elyaf ve tül ile kaplaması daha da zordu. Boşuna kapı süsleri için yüksek fiyatar vermiyormuşlar. Bana da bunu sat deseler 70 TL derim. :))


Heybe
.............
Heybe yapımını çok sevdim. Pembe patiskadan diktim.Ön cep bölümünü keçe ile yaptım.Su taşı ve keçeden kelebekler ile süsledim. Çiçek mandalları belki 4 sene önce Paşabahçe'den almıştım. Kasanın yanında görüp beğenmiştim. O zamandan beri birşeye kullanamamıştım. Kızımın odasına nasipmiş.:)



Bez Torbası
..............
IKEA dan aldığımız kumaş ile bez torbası diktim. En çok fermuar dikişi zorladı.İlk defa fermuar diktim. Yine su taşı ve kurdela ile süsledim.Kurdelaya tığ ile birşey ördüm. Kendimce kurdelaya hareket kattım.:)



Bebek
..............
Hep özenerek baktığım çorap bebekten bende yaptım ve çok mutlu oldum. Kafasını ve yüzünü yaparken zorlandım ama sonuç hoşuma gitti.





Çerçeve
...................
Ahşap boyama malzemeleri satan dükkandan aldığım çerçeveyi sepetleri boyadığım dekorasyon boyası ile boyadım ve süsledim.

Minitto İnci Mobilyalarımız :İstek üzerine ekledim. :)





Paylaş